Op vrijdag 24 juni speelde Hooverphonic een spetterende liveshow in Openluchttheater Rivierenhof te Deurne. Noémie Wolfs, Alex Callier en Raymond Geerts maken zich op voor een warme festivalzomer.

Callier: "Toen we Noémie ontdekten hadden we de teksten al lang geschreven en moest ze enkel nog inzingen. Dus dat had weinig impact. Maar nu we haar en de stem beter kennen, kunnen we erop inspelen. Zo kan onze volgende plaat weer evolueren, en zo blijft het ook zeer boeiend."

"We hebben nu al drie maal buiten gespeeld en ik vind het geweldig om in de frisse buitenlucht te staan", vertelt Wolfs. Callier: "Het heeft wel even geduurd om terug in te spelen. We hebben tenslotte twee jaar zo goed als stilgezeten, dus hebben we weer enkele concerten nodig om erin te komen."

Speciale act

Wolfs: "Tijdens het concert was er een probleem met de computer, van mij mag het wel meer in het honderd lopen! Nu hadden we eens een speciale act voor het publiek", lacht ze.

Kritisch

"Na mijn grafische scholing heb ik me toch weer ingeschreven voor de audities. Ik ben altijd aan het zingen, van kleins af aan. Ik vond het altijd heel leuk", vertelt Wolfs. Callier: "Het zit in je of niet, je kan zoiets niet forceren, maar als het in je zit, moet je gewoon proberen het niveau op te krikken."

"Twee jaar zoeken naar een nieuwe zangeres is echt nodig gebleken, met zoiets mag je niet slordig zijn, je moet kritisch zijn. Dit is heel belangrijk. We zitten namelijk samen op de toerbus."

© 2011 – StampMedia - Nicola Buydens, foto: Sydney De Vos