reacties (0)

De stad Genk organiseert opnieuw verschillende activiteiten op het stadsplein op woensdagnamiddag. De zogenaamde belevingsnamiddag voor jong en oud zorgt voor meer sfeer in het centrum van Genk. “Het stadsplein is het hart van Genk, maar is jammer genoeg vaak een kaal plein.”

Loeiende muziek, breakdancers, tafelvoetbal en lounge terrasjes. Dat is het decor van de belevingsnamiddag op het stadsplein. “Eindelijk wordt er iets georganiseerd in Genk”, roept Elody Marques door de muziek heen. “Nu kunnen we op woensdagnamiddag na school komen chillen in de zeteltjes. Samen met de vriendinnen kijken naar de dansers doe ik het liefst”, lacht de 16-jarige Elody.

Een van die dansers is Mohammed Salli uit Genk. “Er wordt helaas te weinig georganiseerd voor de jongeren in Genk. We hangen vaak rond aan de bibliotheek omdat er anders niets te doen is. Nu er muziek is, kunnen we eindelijk dansen of zingen. Bovendien zijn er altijd veel toeschouwers”, stelt Mohammed vast.

 

Positief imago

“Het stadsplein is het hart van Genk, maar jammer genoeg vaak een kaal plein. Wij zorgen tijdens een belevingsnamiddag voor de randanimatie, maar de sfeer moeten de Genkenaren zelf creëren”, vertelt Anniek Nagels (CD&V), de Genkse schepen van Jeugd en Cultuur.

Jong en oud kunnen op belevingsnamiddag deelnemen aan verschillende activiteiten. “Door hun talenten te uitten, krijgen de rondhangende jongeren eens een positief imago”, weet Karien Lantmeeters van de Genkse jeugddienst. “De lovende reacties van de oudere generatie zijn dan ook fijn om horen”, zegt Lantmeeters.

Lantmeeters beseft dat jongeren een grote behoefte hebben aan meer activiteiten in Genk. De volgende belevingsnamiddag is dan ook al gepland in april. “Hoewel we geen reclame maken, is de belevingsnamiddag een groot succes voor alle Genkenaren”, stelt de organisatrice. Afspraak dus op 22 april!

 

 

 

 

© 2015 – StampMedia – animated gif: Kobe Stassen, tekst: Ornella Schreurs, tekst & vines: Chiara Bonardo & Ornella Schreurs, video: Myrthe Meylaerts


Reacties

Plaats een reactie