Vanaf 4 april verovert het hiphopevenement Let's Go Urban Antwerpen. Jongeren die muziek en dans uit de hiphopscene willen proeven zijn welkom. De workshops kosten slechts 1 euro en zijn dus voor iedereen toegankelijk. "Het hiphopniveau is in Vlaanderen helemaal niet zo hoog, en daar willen we verandering in brengen", benadrukt Sihame El Kaouakibi, die het hele project coördineert.

Een gesprek met Sihame El Kaouakibi over Let's go Urban.

Nieuwe jeugdwerkers

Workshops met verschillende hiphop-artiesten als Moustic (Europeese titel dance mixt), Said Assissi (danser bij Brahim) en Khalid Assissi (all round hiphopdanser) moeten jonge deelnemers verleiden. Maar dansen op muziek is niet het enige doel. "We willen ook jongeren aantrekken voor de jeugdwerking in Antwerpen. Als we merken dat het engagement groot is, mogen ze de touwtjes af en toe ook in eigen handen nemen. Jongeren met organisatorisch talent kunnen dan later doorstromen naar het jeugdwerk."

Helemaal alleen

Let's Go Urban is een initiatief van het kabinet jeugd van Antwerpen. De drie jeugdwerkingen Kavka, TRIX en VIZIT werken ook mee. Maar Sihame El Kaouakibi draagt het eigenlijk alleen. "Het project heb ik zelf uitgeschreven. Door de goedkeuring van Let's Go Urban door het jeugdkabinet ben ik enorm gemotiveerd. Ik werk zeven dagen op zeven, maar dat maakt niet uit", vertelt El Kaouakibi enthousiast.

Meer info en inschrijvingen: sihame.elk [at] hotmail.com

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder


Dit artikel werd gepubliceerd door TMF.be op 24/03/2009