StampMedia biedt twee projectbeurzen van maximum 2000 euro aan aan jonge journalisten. Heb je een verrijkend journalistiek idee? Stel je dan nu kandidaat voor een projectbeurs.      

Waarom?

Met StampMedia zetten we in op jonge journalisten. Zij fungeren als spreekbuis van jongeren wiens stem nu nog zelden gehoord wordt.

Wat?

Het thema: alles wat jongeren aanbelangt en een maatschappelijke uitdaging vormt. Jongeren die weinig aan bod komen en de diversiteit in de stad moeten een prominente plaats krijgen in het project. De uitwerking kan in tekst, foto, video,... Een multimediale visie en digitale tools vormen een pluspunt.

De jury houdt rekening met de maatschappelijke relevantie van jouw onderwerp, een creatieve invalshoek, de stedelijke diversiteit doorheen jouw voorstel en het plan van aanpak.

Voor wie?

De projectbeurzen worden toegekend aan jongeren tot en met 26 jaar. Je kan je individueel of in groep kandidaat stellen.

Hoe?

Je vult dit document in en bezorgt dat samen met je cv op ten laatste 6 september aan marijn [at] stampmedia.be.

Als je jouw aanvraag voor 30 augustus instuurt, krijg je nog feedback voor jouw definitieve versie. Je bent ook altijd welkom op de redactie van StampMedia om je ideeën al eens af te toetsen.

Op 19 september worden de beste voorstellen bekendgemaakt. De redactie neemt contact met je op en maakt verdere afspraken.

Op 30 november is jouw product klaar. Het resultaat wordt bij StampMedia gepubliceerd en verder verspreid volgens creative commons.

Financiering?

De vergoeding kan op twee verschillende manieren uitbetaald worden:

· Via inschrijving als freelancer bij een interimkantoor gespecialiseerd in de creatieve sector. Dit kan aangegeven worden als een studentenjob.

· Via een debetnota als diverse inkomst. Het volledige bedrag wordt gestort. Bij aangifte van de personenbelasting heft de overheid een belasting van 33% op de winst.   

Nog vragen?

marijn [at] stampmedia.be

© Pixnio