StampMedia is een redactiewerking, een experimenteerplek, een persagentschap, een productiewerking en een vormingsplek voor jongeren tussen 13 en 26 jaar. StampMedia versterkt de stem van jongeren. We maken jongeren mediawijs en media jongerenwijs. Als verbindende organisatie hebben we bijzondere aandacht voor de jongeren die het minst gehoord worden.

Functie

StampMedia is op zoek naar een voltijdse communicatiemedewerker (m/v/x) die de externe communicatie voert voor de organisatie in al haar facetten.  

Taken

Verantwoordelijke communicatiestrategie (40%)

 • Je brengt de doelgroepen van de organisatie en haar projecten op een methodische manier in kaart en vertaalt de doelstellingen van de organisatie in een strategisch communicatieplan.  
 • Je zorgt ervoor dat de promo- en communicatiecampagnes van de organisatie en haar projecten volgens de regels van de kunst worden uitgezet en uitgevoerd.
 • Je beheert alle online en offline communicatiekanalen op een originele manier, binnen de doelstellingen van de organisatie. Je monitort de resultaten en stuurt bij.
 • Je zorgt voor straf extern communicatiemateriaal (website, nieuwsbrieven, sociale media, promotiemateriaal…).
 • Je hebt aandacht voor de kwaliteit van processen op korte en lange termijn.

Organisator en uitvoerder promotie (60%)

 • Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de structurele en projectmatige werving van jongeren.
 • Je maakt heldere en haalbare promotieplannen voor de activiteiten van de organisatie en zorgt voor de uitvoering van die plannen.
 • Je maakt zelf promotiemateriaal of werkt nauw samen met grafisch ontwerpers.
 • Je gaat creatief aan de slag met sociale media.
 • Je organiseert kleine promo-evenementen.
 • Je onderhoudt de perscontacten en houdt de pers op de hoogte van de activiteiten van de organisatie.
 • Je werkt vlot en doelgericht samen met vrijwilligers, partnerorganisaties, leveranciers, ontwerpers, collega’s…

Profiel

Je hebt minimum een bacheloropleiding of beschikt over minstens een aantal jaren relevante ervaring (professioneel of in de vrije tijd, in de socioculturele sector, media, communicatie en/of jeugdwerk).

Je hebt oog voor taal, grafische vormgeving en esthetiek.

Je bent een plantrekker, resultaatsgericht, kwaliteitsbewust en hebt voldoende oog voor detail.

Je bent vertrouwd met de (groot)stedelijke diversiteit en begrijpt de noodzaak van representatieve maatschappelijke structuren.

Ervaring met organisatie van (kleine) evenementen is een pluspunt.

Je bent dynamisch, flexibel, je kan zowel zelfstandig als in groep werken en communiceert professioneel intern en extern.

StampMedia gelooft in het belang van correcte representatie. We stimuleren dan ook iedereen die zich aangesproken voelt tot deze vacature om te solliciteren, ongeacht levensbeschouwing, etnisch of culturele achtergrond, handicap, seksuele geaardheid of andere discriminatiegronden.
 

Aanbod

Een functie in een organisatie waar je kan groeien in een uitdagende communicatiefunctie met verantwoordelijkheid.

Een autonome vzw met een sterke reputatie op het vlak van jongeren, media en diversiteit met een positieve sfeer en sterk sociale insteek.

Een zekere flexibiliteit om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé.

Voltijdse aanstelling voor onbepaalde duur als bediende met een loon volgens PC 329.01 (barema B1b) + hospitalisatieverzekering.

Indiensttreding op 1/08/2020.

Solliciteren

Stuur je cv en motivatiebrief naar annemie [at] stampmedia.be voor maandag 29 juni 2020 - 12 uur.