Een op drie Vlamingen is jonger dan 26, maar in de nieuwsmedia vormen jongeren slechts drie procent van de bronnen. Er wordt in de media vaak over jongeren maar veel minder met en door jongeren gepraat. Jongerenmedia-agentschap StampMedia brengt daar verandering in en heeft daarom een uitdagende vacature voor een journalist met een hart voor jongeren.

StampMedia

StampMedia versterkt de stem van jongeren door de kloof tussen media en jongeren te dichten. We kijken permanent hoe we het verhaal van jongeren op een goede en passende manier kunnen ondersteunen. We werken daarvoor samen met andere mediaspelers om ook via hun kanalen de stem van jongeren meer onder de aandacht te brengen. De stukken die de jongeren maken, worden uitgestuurd naar “volwassen” nieuwskanalen. Daarnaast helpt StampMedia andere mediaspelers om representatiever nieuws te maken door informatie uit de leefwereld van jongeren op maat aan te bieden aan redacties en journalisten.

Functie

Als journalist binnen het persagentschap vergroot je de impact van de stem en de verhalen van jongeren, je helpt jongeren om hun nieuws te maken en andere mediaspelers om representatiever nieuws te maken. Dat doe je op drie manieren.

 1. Je verspreidt de publicaties van onze jonge journalisten mee naar de mainstream en nichepers en bouwt het netwerk van overnamepartners verder uit. Je begeleidt waar nodig zelf jongeren tussen 16 en 26 jaar in het journalistieke proces.
 2. Je informeert mediamakers actief over jonge bronnen en jonge onderwerpen. Je zoekt zelf naar relevante verhalen. Je herwerkt informatie tot duidelijke en afgelijnde verhalen en verspreidt die informatie via persberichten en korte nieuwsberichten naar individuele journalisten of redacties.
 3. Je werkt actief op het dichten van de kloof tussen media en jongeren. Je brengt blinde vlekken binnen de referentiekaders van redacties in kaart. Je ontwikkelt een sterke kennis van de belevingswereld van kinderen en jongeren. Daarbij heb je extra aandacht voor die jongeren die het minst aan het woord komen.

Profiel

 

 • Je hebt een uitgebreid journalistiek netwerk, binnen de geschreven pers én bij audiovisuele redacties.
 • Je hebt goede journalistieke vaardigheden, een vlotte pen en een sterk deontologisch en ethisch kader.
 • Je bent vlot in de omgang met jongeren en journalisten en bent in staat om jonge verhalen te vertalen naar de klassieke media.
 • Je hebt minstens drie jaar relevante ervaring.
 • Je bent vertrouwd met de complexiteit en diversiteit van grote steden

Wij bieden

 

 • Bij voorkeur een voltijdse aanstelling voor onbepaalde duur. Vermindering van de tewerkstelling tot 3/5de is bespreekbaar.
 • Loon volgens anciënniteit binnen PC 329.01 (barema B1b) + hospitalisatieverzekering
 • Een zekere flexibiliteit om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé.
 • Een uitdagende job bij een autonome vzw met een sterke reputatie op het vlak van jongeren, media en diversiteit met een positieve sfeer en sterk sociale insteek.

Solliciteren

Contactpersoon: Annemie Stevens

Reageren voor: woensdag 22/08/2018, 10u

Stuur je CV en motivatiebrief naar annemie [at] stampmedia.be voor woensdag 22 augustus 2018 - 10 uur. Gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 27 augustus 2018 met het oog op zo snel mogelijke indiensttreding.