di - vr
16 - 19/08/2022
10:00 - 18:00

Van dinsdag 16 augustus tot en met vrijdag 19 augustus versterken we de krantenredactie van Gazet van Antwerpen. We zullen er artikels, foto's, filmpjes, ... maken voor de website (www.gva.be) en wie weet ook voor de papieren krant.

Het redactiekamp is de ideale kans om de binnenkant van een nieuwsredactie te leren kennen, je journalistieke skills aan te scherpen, je professionele netwerk uit te breiden en uiteraard om de stem van jongeren verder te verspreiden.

Voorafgaand aan het kamp, plannen we op vrijdag 12 augustus om 13 uur nog een redactiebezoek aan Gazet van Antwerpen. Zo leer je de redactie en de journalisten al wat kennen, maken we nog enkele praktische afspraken en kan je eventueel al enkele ideeën pitchen.

Het kamp gaat van dinsdag tot vrijdag door. We spreken iedere dag af om 9.30 uur op de redactie van GVA. Het adres is: Katwilg 2, 2050 Antwerpen. Daar volgen we iedere ochtend de redactievergadering. Nadien gaan we zelf aan de slag. Iedere dag ronden we af rond 18 uur.

Als je een eigen laptop hebt, breng je die best mee. Geef een seintje als je geen eigen laptop kan voorzien, dan kan je er één van StampMedia gebruiken.

’s Middags kan je aan voordelig tarief in het bedrijfsrestaurant eten of lunch kopen in de winkel in de buurt. 

Deelname: 
De plaatsen voor dit redactiekamp zijn beperkt. Daarom vragen we je bij inschrijving een korte motivatie mee te geven over waarom we jou moeten meenemen tijdens de vierdaagse. Als je een link kan meegeven naar eerder werk van jou, is dat zeker een pluspunt. Begin augustus laten we je weten of erbij bent. We streven naar een evenwichtige deelnemersgroep waar goesting en engagement zwaarder doorwegen dan ervaring. Waag dus zeker je kans! 

TIP: Tijdens de zomer reis je voor een week onbeperkt met NMBS voor slechts 18 euro. Je Go Unlimited-pas koop je aan via de website van NMBS.

Statusbericht

Sorry, dit formulier is gesloten. Geen nieuwe inzendingen meer mogelijk.