reacties (2)

Eten in armoede. Sommigen denken dat het simpeler is dan het is. Wat zouden mensen in armoede graag anders zien? Biedt het OCMW voldoende hulp? In dit stuk komen Antwerpenaars in armoede, armoedewerkers en medewerkers van OCMW Antwerpen aan bod.


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 26/07/2017

vorige volgende

Reacties (2)

marie bauters

hallo, ik moet voor mijn eindwerk (van het 3de en 4de middelbaar) een boekje maken over 'voeding versus kansarme gezinnen.' moest iemand hier artikels of informatie enz. over hebben mag je me altijd contacteren. alle info is welkom! groetjes Marie.

Pascale

Vreemd. Ik heb van mijn leefloon nu 4 euro/dag over voor eten en drinken. D.w.z. dat een maaltijd (in een buurtrestaurant bijv.) voor 3 euro, ver boven mijn standaard zit. Ik lijd hierdoor aan ondergewicht, doch mijn OCMW zegt dat ik een eetstoornis heb, en wilt daarvoor wel middelen vrijmaken om me daar te laten bij helpen. Ik heb wel degelijk wat problemen met verlies van eetlust/voedselovergevoeligheid dat samenhangt met mijn autisme. Toch heeft ook mijn psychiater een brief geschreven voor OCMW dat ik in éérste instantie hulp moet krijgen met inkomen, wonen, aangepast dieet, ... Tot hiertoe zegt OCMW dat ik nog niet té erge ondergewicht heb (BMI= 17,5), dus dat er geen probleem is. Ondanks dat ze weten dat ik vorige maand in spoed ben beland, en dat de spoedarts mij geld heeft gegeven om eten te kunnen kopen. Dus, al mijn energie spendeer ik aan het uitzoeken waar ik het goedkoopste (gezond) voedsel kan halen. Dat is uiterst vermoeiend met mijn handicap (autisme & medische problemen).
Als ik lees dat iemand 10 euro/dag heeft om te spenderen, lijkt mij dat hele grote luxe, in verhouding.
Ik bespaar al heel veel op persoonlijke verzorging: ik loop rond met vuile en kapotte kleren. Het geeft stress dat mensen met mij moeten lachen, bijv. bij de VDAB, omdat ik geen smartphone heb, geen geld heb om papier te printen, geen geld heb voor een paraplu, geen geld voor (verminderd tarief) treinticket, etc.

Plaats een reactie