In Jeugdhuis Club 18 in Paal wordt vandaag voor de eerste keer een avond onder de naam 'LimburgsGotTalent, All female voices' gewijd aan acoustische bands. Lili Grace, No Eggs, Please en Lisa Castelli geven een optreden. De organisator Florian Ramakers wil een intieme sfeer creëren en houdt deze avond gratis.

Lili Grace heeft al enige bekendheid in de regio van Beringen en Tessenderlo. De groep bestaat uit twee zusjes uit Ham. No Eggs, Please bestond oorspronkelijk uit een mannelijke zanger en een vrouwelijke zanger. Nu gaat de zangeres Emma Maris uit Diepenbeek er alleen mee verder. Lisa Castelli is dan weer een zangeres uit Genk, wiens stem Ramakers onmiddellijk aansprak.

“Dat het nu allemaal meisjes zijn, is toevallig”, zegt Ramakers. “'All female voices' is achteraf voor de relevantie in de benaming van het evenement geplaatst.”

Putrock Beringen

Florian Ramakers is twee jaar voorzitter geweest van het Jeugdhuis Club 18. Het idee om een ‘acoustische editie’ te maken, kwam er na zijn ervaring als verantwoordelijke voor inkleding van de clubstage bij Putrock Beringen. “Dat concept wou ik uitdokteren, maar dan in een meer intieme sfeer.”

Als deze editie goed meevalt, wil hij in de toekomst met hetzelfde concept andere muziekstijlen aan bod laten komen. Daarbij denkt hij aan Dubstep en Drum 'n Base. Ramakers: “Dat ga ik na de afloop van morgen zien. Misschien gaat het in de toekomst dan ook groter zijn.”

© 2010 – StampMedia – Hasna Ankal