Op zondag 23 november vond het Antwerp Boksgala plaats in de Parkloods in Park Spoor Noord. Tijdens het event van boksclub Antwerp Boxing Academy passeerden vijf amateur- en vijf profkampen de revue. De Antwerpse bokster Najat Hasnouni was de ster van de avond.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157649045602009/

Rond zes uur in de namiddag begon het eerste amateurkamp van Ben Sallem Mo van Antwerp Boxing Academy tegen Anouar Laarous van UBG. Allebei waren ze zenuwachtig. Ben Sallem Mo legt uit: “Ik heb zo hard mogelijk getraind, maar in de voorbije drie weken was ik twee weken ziek. Ik had dus nog maar een week de tijd om te trainen.” Het was de voorbode van een nederlaag, want Laarous ging met de zege lopen.

Trouwe supporters

Onze naaste buren blijken vrienden van de familie van Dodji Ayigah, die samen met zijn buurjongens volop aan het supporteren zijn. Ayigah is een student die een sportstatuut heeft en op Karel de Grote-Hogeschool studeert. Hij nam het tijdens de laatste amateurkamp op tegen de Nederlanders Yassin Abdulgodir en won de wedstrijd.

Wat verderop, aan de rechterkant van de boksring, zaten de fans van de Antwerpse bokster Najat Hasnouni. Heel wat van hen droeg een T-shirt waar ‘Miss Nouni’ op gedrukt stond. Toen Hasnouni opkwam met veel bombarie, werd ze niet alleen vergezeld door haar trainer, maar ook door muzikanten die sfeer brachten tijdens de bokspartij.

Oep zijn bakkes

Vanaf het moment dat het profkamp startte, was de spanning te snijden. De fans riepen gek genoeg “Oep zijn bakkes!”, dat ooit nog voor Sugar Jackson weerklonk in de Lotto Arena, en “NAJAAAT!”. Er werd muziek gespeeld en gedanst tijdens de stops. Het was een felbevochten kamp, en de supporters van Najat gingen pas echt uit hun dak toen ze zagen dat ze gewonnen had.

Bekijk het actiefilmpje van onze videoreporter:

© 2014 – StampMedia – tekst: Ange-Vanessa Nsanzineza, foto’s: Stefan Lambrechts, video: Samir Taif


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 26/11/2014