Donderdagavond was de Groenplaats het toneel voor de eerste beiaardcantus in Antwerpen. Unifac, PSW, Wikings, Sofia en Lingua sloegen de handen in elkaar om dit massagebeuren te verwezenlijken. Met 2.000 aanwezigen, 200 vaten bier en de stralende zon werd het een knaller van formaat. “Mij is altijd gezegd dat, als het warm is, je moet drinken.”

De rector van de UAntwerpen, Alain Verschoren, gaf donderdag het startschot van de cantus met het Io Vivat. Vanaf zes uur zat de sfeer er goed in. Elke organiserende club zat een gedeelte van de cantus voor, waarbij zij de nummers kozen die luidkeels gezongen werden o.l.v. beiaardier Koen Vanassen en een orkest uit Leuven.

Bekijk hier de timelapse van start tot tempus.

Van een heuse battle of the sexes, tot het uitdagen van de andere clubs van andere universiteiten: deze cantus had het allemaal. Aan het einde van de avond kwam Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen, die zich waagde aan een ad fundum en het meezingen van de studentenliederen, samen met rector Verschoren.

"Bier vloeit op kort tempo, het zonneke schijnt en mij is altijd gezegd dat als het warm is je moet drinken", liet de praeses van Lingua optekenen. An Pustina (Unifac) sprak na afloop over 200 lege vaten. De Antwerpse studenten zouden dit graag als een jaarlijks gebeuren willen zien.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157652159728882/

© 2015 - StampMedia - tekst: Sofie Vanderhulst, foto's: Pieter Van HooydonckDit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 25/04/2015