De Bandits mochten op vijf augustus als tweede band aan zet komen op Paal op Stelten. De jonge garde was met deze boyband goed verdedigd op het Limburgse festival. De groep bracht een deel eigen nummers, maar er kwamen tijdens hun optreden vooral veel covers aan te pas.

Aan optredens geen gebrek voor de vierkoppige groep. "Dit jaar hebben we al veel leuke optredens gedaan. We hebben onder andere mogen spelen op Casa Blanca, Popeiland maar ook de Gentse Feesten", zegt zanger Jasper.

Van Gizon Band tot Bandits

Jasper heeft in 2007 mogen meedoen met Eurosong For Kids. "Toon deed ook met zijn nicht mee en zo leerde we elkaar kennen", vertelt Jasper. Tegelijkertijd volgde de zanger ook muziekschool. "Ik volgde les samen met Tim en Thomas. Zo besloten we de koppen samen te steken en een bandje te beginnen". Over de groepsnaam hebben de mannen even getwijfeld. "Toen kozen we voor de Gizon Band, wat achteraf bekeken eigenlijk niet zo een leuke naam was.", herinnert Thomas zich. De groep werd ontdekt door vtmKzoom en werd omgetoverd tot 'Bandits'. "We werden zelfs gevolgd door de televisiezender in een eigen docusoap", lacht Thomas.

De zon in Paal

"Het optreden was supertof", zeggen de jongens unaniem. "We keken er erg naar uit om op Paal op Stelten te spelen. Tof publiek, geweldig podium en een zonnetje". In de toekomst zouden ze graag eens in het Sportpaleis willen staan of op een groot festival zoals Rock Werchter of Pukkelpop.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 07/08/2012