Tijdens Pukkelpop sneuvelde bijna het hitterecord, een week later kampte het festival Boerenrock met wateroverlast. Het festival dat aan zijn 23e editie toe is, probeerde toch om de festivalgangers in Kortenaken tevreden te stellen met een gevarieerd aanbod.

Er zijn drie categorieën tijdens het festival namelijk B-Electric, B-Family en B-Rock. De B staat voor Boerenrock, terwijl de muziekstijlen van het festival in drie categorieën gezet worden. Op zaterdag zakten de rockers en electroliefhebbers af naar Kortenaken. B-Family is al 22 jaar trouw de afsluiter van dienst op zondag, ook dit jaar was dit het geval.

Innovatieve organisatie

Al drieëntwintig jaar zet Boerenrock Kortenaken op zijn kop. Anders dan de voorbije edities vond Boerenrock dit jaar plaats op een andere locatie. De reden hiervoor is dat de organisatie meer veiligheid wil creëren voor hun festivalgangers. Er was ook een nieuwe en grote festivaltent die zaterdag goed van dienst kwam bij alle dj's. B-Electric is voor het eerst op zaterdag geplaatst, voordien waren de dj's altijd te gast op vrijdag. Daar stond nu de Afrekeningsfuif van Studio Brussel gepland.

Sfeer

Sommige muziekliefhebbers kozen ervoor om toch te passen, waardoor er op vrijdag de lat extra hoog lag voor de StuBru-dj's. Er was een prachtig decor dat de fuifgangers konden appreciëren gecombineerd met hun favoriete radio en heel wat drank. Op zaterdag passeerden heel wat dj’s de revue. The Scabs en Golden Earring zorgden op zaterdag voor extra veel ambiance. Vooral The Scabs bewezen dat ze een soort van thuismatch speelden. Frontman Guy Swinnen straalde op het podium en dit merkten de feestvierders wel op. Op zondag ging Boerenrock door in de regen. Toch nog heel wat festivalgangers kwamen om Ian Thomas en Femke & The Big Sisters aan het werk te zien. Het festival werd afgesloten door The Fools. De organisatie blikt tevreden terug.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 28/08/2012