ANTWERPEN - De Antwerpse Universiteit organiseert deze week de 2e week van de sport. Het 2e semester wordt ingezet met een hele week supergames en spektakelsporten. Eén van die spektakelsporten is Bossaball, een combinatie van volleybal, turnen en vooral veel show.

Voorlopig onbekend en onbemind

Bossaball heeft voorlopig nog maar weinig bekendheid in België. Vorig jaar werd bossaball in België opgericht. Het bossaball-team vertrok toen op promotietour naar het buitenland. In landen als Brazilië, Spanje en Portugal is de sport tegenwoordig erg populair. Nu brengt het bossaball-team de sport terug naar België zodat bossaball ook hier kan doorbreken.

Regels

De sport wordt gespeeld met twee teams van elk vijf spelers. Zij spelen op een terrein voorzien van luchtkussens en trampolines. De bedoeling is om na acht passen de bal over het net in het veld van de tegenstander te krijgen. Hoe je de bal over het net lanceert maakt niet echt uit, als het maar met voldoende show is. Bossaballers doen dit vaak met een mengeling aan bewegingen uit het voetbal, het beachvolley en het turnen.

Wie zelf eens wil gaan bossaballen kan elke zaterdag van 11u tot 14u terecht in de sportzaal van de Universiteit Antwerpen (hoek Grote Cauwenberg-Vekestraat).

© 2009 – StampMedia – Thomas De Ridder


Deze reportage werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen - online op 20/02/2009
Deze reportage werd uitgezonden door O radio - 107 fm op 21/02/2009