reacties (0)

MNM koos tijdens Marktrock twee jonge beloftevolle Vlaamse acts. Bristol Blonde was na Gangthelabel de tweede gelukkige van MNM en speelde zondag 12 augustus op de Oude Markt. Op het podium zagen we een en al Gents enthousiasme.

Bristol Blonde was deze zomer te gast op MNM Summerclub in Westende. "Dat was echt heel leuk", lacht zangeres Tessa De Block na het geslaagde optreden op Marktrock. "Enkele weken geleden waren we op MNM met Blacklight een Big Hit en dat speelde in ons voordeel: daarom dat MNM ons waarschijnlijk koos."

Tienermeisjes

Het optreden op Marktrock zelf vond De Block overigens geweldig. Toch liep op een bepaald moment een hele meute tienermeisjes van het podium weg omdat de voorgaande band Gangthelabel handtekeningen ging uitdelen op het M. De Laeyensplein. Maar Bristol Blonde ondervond er verder weinig hinder van.

Bristol Blonde

"Wat er achter onze bandnaam schuilt? Enerzijds heb je de stad Bristol in Engeland en eind jaren 90 was daar een sterke scene: bands zoals Portishead en Massive Attack maakten geweldige muziek", zegt De Block. "Die bands hebben mijn muzieksmaak beïnvloed. "Daarnaast is Bristol eerder een donkere stad en het contrast met het 'blonde', het lichtere, frisse sprak me wel aan. Die dualiteit zit ook in mijn persoonlijkheid."

Hooverphonic

Als we wat opzoeken over de groep, lezen we vaak dat alles rond de zangeres draait. Tessa De Block beaamt dat. "Het is op zich ook mijn groep, ik ben ermee begonnen en het zijn mijn nummers, mijn muziek, mijn visie. Maar ik werk gelukkig samen met fantastische muzikanten." Een leuk weetje: De Block is bevriend met Alex Callier van Hooverphonic. Hij was ook de producer van hun single. Wat mogen we nog van de band verwachten? "Binnenkort hebben we een periode met wat minder optredens en dan schrijf ik opnieuw enkele nummers. Daarna brengen we nog een paar singles uit en later nog een plaat of een lp."

© 2012 - StampMedia - Sander Carollo, foto's: Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie