Zaterdag 28 april opende stad Genk 'C-mine expeditie' op de oude mijnsite van Winterslag met een heus feestprogramma en de opname van een lipdub. De oude ondergrondse tunnels, de schachttoren en het plein op C-mine werden opgefrist en opengesteld voor het publiek.

Het programma startte met de opnames van een lipdub geregisseerd door Dominique Deruddere. Hij kreeg de hulp van studenten van de MAD-faculty. De videoclip, waarin duizend Genkenaren Get the party started van Pink playbacken, werd in één take opgenomen.

Feest

Na afloop van de opnames startte een receptie met barbecue- en drankstanden. De avond begon met de première van de lipdub en een spectaculaire lichtshow. Later traden de Genkse Claudia Guarraci en Yass Smaali op, bekend van het VTM-programma The voice van Vlaanderen. De opening werd afgesloten door de Limburgse dj Buscemi.

Trots op Genk

Claudia Guarraci, die zelf meespeelde in de lipdub, vindt de opfrissing van de mijngebouwen een prachtig eerbetoon aan de mijnwerkers. Ze is zeer trots op haar Genk. "Het was een vermoeiende dag, maar ik ben zeer blij met het resultaat", vertelt Guarraci. "Het is een grote eer om op dit feest te mogen optreden. Ik ben het schepencollege dankbaar dat ze me gevraagd hebben."

© 2012 - StampMedia - Maurizio Ciranni