De Compact Disk Dummies wonnen eerder dit jaar HUMO's Rock Rally. Ze snoepten toen de eerste plaats weg voor de neuzen van publieksfavoriet Geppetto & The Wales en Lili Grace. De twee jongens van Compact Disk Dummies brengen techno met een eigen kleur.

De broers Lennert (19) en Janus (17) headbangden en sprongen op het podium van Marktrock alsof hun leven ervan afhing. Wat wil je? Ze mochten het podium op de Oude Markt openen voor het grote publiek. Onze blik wordt door hun gespring en gerammel op de keyboards van links naar rechts gedwongen. Om eerlijk toe te geven, lijkt het wel alsof de twee nooit iets anders gedaan hebben dan gespeeld op festivals. Ze staan er vrij relaxed en laten zich van hun beste kant horen.

Elektropunk

Dit jaar speelden de broers al op grote festivals staan zoals Dour en 10 Days Off. Vrijdag 10 augustus voegden we Marktrock aan dit lijstje toe. Een fantastische set met de nodige originaliteit, eigenheid en sfeer. Dat kan niet anders met hun uitgesproken muziekstijl. De variatie die de jongens brengen is perfect afgestemd op de groep. Vooral het feit dat ze geloven in hun eigen muziek, laten ze merken aan het publiek. Een kick gaf het wanneer het publiek uit de bol ging wanneer de broertjes een cover brachten van Toxic, de wereldhit van Britney Spears. Hier is maar één woord voor: chapeau.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Pauline Poelmans