Het cruiseschip MS Braemar van de Engelse rederij Fred. Olsen Cruise Lines lag op woensdag en donderdag aangemeerd in de Antwerpse binnenstad. Het was het tweede cruiseschip voor dit jaar. De Braemar mag dan wel met haar 23 jaar al iets ouder zijn, toch is daarvan binnenin niet veel te merken.

Het cruiseschip MS Braemar lag op 13 en 14 april 2016 in Antwerpen. Het schip maakt deel uit van de vloot van de Engelse rederij Fred. Olsen Cruise Lines en werd genoemd naar het gelijknamige kasteel in Schotland.

De Braemar mag dan wel met haar 23 jaar al iets ouder zijn, toch is daarvan binnenin niet veel te merken. Het is een zeer kleurrijk schip met een zeer vriendelijke bemanning. De ruime lounges en restaurants geven het schip een huiselijk gevoel. Doorheen het schip bevinden zich ook kunstwerken uit de privécollectie van de eigenaars van de vloot. Veel schilderijen en beelden zijn afkomstig uit vroegere schepen van Fred. Olsen. Hieronder kan u via Flickr een kijkje nemen aan boord:

De Braemar werd gebouwd in 1993 en is het nieuwste schip uit de vloot. In 2001 werd het door Fred. Olsen opgekocht. Toen had het schip nog een lengte van 163 meter. In 2008 besloot de rederij het schip met 32 meter te verlengen naar 195 meter. Om dat te doen werd de Braemar ‘gestretcht’ in het Duitse Hamburg, lees: doormidden gesneden en ertussen een nieuw stuk geplaatst. Ook de Balmoral, een ander schip uit de vloot, heeft hetzelfde proces ondergaan.

Nieuwe romp

Het was niet de eerste keer dat de Braemar naar Antwerpen kwam. Vorig jaar opende het schip nog het cruiseseizoen, maar dit jaar was het een heel ander zicht. Fred. Olsen besloot namelijk eind vorig jaar om hun volledige vloot om te schilderen. Zo varen hun vier schepen niet langer rond met een volledig witte romp, maar hebben ze nu allemaal een donkergrijze romp met een rode lijn.

De volledige lijst met cruiseaanlopen voor Antwerpen in 2016 kan u vinden op www.cruiseschepeninantwerpen.be  of www.visitantwerpen.be.

© 2016 – StampMedia – Sebastiaan Peeters