Cupcakes, macarons en taarten gaan alsmaar meer over de toonbank bij de plaatselijke bakker of in een leuke brasserie in de stad. Binnenkort opent de bekende Franse patissier Ladurée zelfs een winkel in Antwerpen. Maar ook thuis worden heel wat zoetigheden bereid.

Imke Hermans en Stefan Klockaerts zijn beide 22 jaar en niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op al wat zoet is. Ze studeren Master Meertalige Communicatie aan Universiteit Antwerpen. Veel tijd hebben ze niet om te bakken, maar als ze eenmaal thuis zijn, vliegen ze erin. "Ik heb het altijd leuk gevonden", zegt Imke. "Het is een goede manier om mezelf te ontspannen en me even af te sluiten van alles om me heen. En natuurlijk kan ik met al dat lekkers vrienden en familie erg plezieren."

Jongenshobby

"Het is gezellig om als koppel samen aan het fornuis te staan," vult Stefan aan. "Dan doe je als jongen wat je vriendin interessant vindt. Niet dat ik er zelf geen plezier in heb. De hele cultus rond koken en lekker eten interesseert me enorm. Je kan me dan ook een echte Bourgondiër noemen." Al is het bakken van zoetigheden niet meteen een typische jongenshobby. "Goh, wat is dat, een 'jongenshobby'? Pinten drinken en voetbal kijken? Nee, daar doe ik niet aan mee. Ik vind koken erg rustgevend. Daarnaast werk je gericht naar een resultaat. Bovendien word je geconfronteerd met onverwachte problemen die een snelle oplossing vereisen. Noem het culinaire oorlogvoering!"

Kerstsfeer in huis

Michelle Cuypers (22) bakt heel graag cupcakes, versierd met verschillende decoraties. Ze studeert Toegepaste Taalkunde aan Lessius Antwerpen. "Ik zag mijn mama ijverig in de keuken werken aan al die heerlijkheden en wou dat ook proberen. Aangezien ik vrij gemakkelijk tevreden ben als het om zoetigheid gaat, vond ik het tof om mijn 'eigen ding' te doen. Hoe meer ik las op het internet, hoe meer ik leerde over de juiste ingrediënten. En hoe meer ik leer, hoe meer complimentjes ik krijg. Aangezien mijn opleiding veel studeertijd vraagt, heb ik er echter niet veel tijd voor. Ik maak vooral cupcakes tijdens de vakanties. Voor de kerstdagen zal ik dus veel dessertjes maken."

© 2012 - StampMedia - Marlies Van Bael


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 06/12/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 06/12/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 06/12/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 06/12/2012