Vergeet Uber of De Lijn: in Hasselt kun je vanaf vandaag beroep doen op de ‘Meezingtaxi’. Wie in de bekende Hasseltse Gele Taxi stapt, maakt kans op tickets voor Het Zingpaleis, de concerttour van de Romeo’s. “Meezingen is niet verplicht, maar je kan ook gewoon playbacken.”

Op zaterdag 24 oktober vindt voor de zesde keer Het Zingpaleis plaats in de Ethias Arena te Hasselt. Om deze concerttour van de Romeo’s te promoten lanceert het marketingbedrijf Upstars, in samenwerking met de Hasseltse Gele Taxi (H.G.T.) en Ethias Arena, de Meezingtaxi.

Het concept is simpel: wie vanaf vandaag een gele taxi bestelt, kan tickets winnen voor het concert. Het enige wat je nodig hebt is goed humeur en een goed stel longen. Om kans te maken op een ticket, vraag je aan de chauffeur om jouw favoriete ambiance hit(s) te draaien. Daarop moet je een filmpje maken van jezelf in de taxi, terwijl je uit volle borst meezingt. Als je je zangtalent deelt op sociale media met de hashtags #zingpaleis en #meezingtaxi, maak je kans op tickets.

Swingend onderweg

“We hebben gemerkt dat heel wat mensen die gebruik maken van de taxi meezingen met de muziek die opstaat. Inspelend op dat gevoel, hebben we de ‘Meezingtaxi’ ontwikkeld. Passagiers die meerijden met één van onze zeven gele taxi’s kunnen meezingen met de muziek van De Romeo’s. Wie meedoet, maakt kans op tickets, met als hoofdprijs een meet & greet en backstage rondleiding met De Romeo’s”, legt Wendy Steukers van H.G.T. uit.

Ook de Romeo’s zelf zijn enthousiast en ondersteunen de actie voluit. “Toen men kwam aankloppen met het idee, hebben wij direct onze medewerking verleend”, vertelt Gunther Levi. “Wij stimuleren graag mensen die zingen en plezier maken. Ook tijdens onze optredens en concerten is het altijd plezant wanneer we van op het podium zien hoe mensen genieten van onze liedjes en hoe ze actief meezingen!” Voor de gelegenheid hebben de Romeo’s hun beste medleys verzameld. “Plezier verzekerd tijdens de taxiritjes”, lacht Levi.

Deelname niet verplicht

Diegenen die niet zo muzikaal aangelegd zijn of simpelweg niet willen deelnemen, hoeven niets te vrezen: ook al rijdt je mee, zingen is niet verplicht. “Meezingen is uiteraard niet verplicht”, stelt Kurt Frederickx van Upstars. “We begrijpen dat niet iedereen het ziet zitten om uit volle borst mee te zingen, zeker als het gefilmd wordt. En al zeker niet als hij of zij bijvoorbeeld net van een begrafenis komt! Maar wie een slechte zangstem heeft, kan ook gewoon playbacken”, knipoogt Frederickx.

Belangrijk: mail de link waar je het filmpje hebt geplaatst naar info [at] benelive.eu. Uit alle inzendingen selecteren zij de beste filmpjes, die kans maken op een ticket. Op de Facebookpagina van Het Zingpaleis worden er in de loop van wedstrijd ook filmpjes gepost. De wedstrijd loopt nog tot eind juli.

© 2015 – StampMedia – Stef Vananderoye