De destroyer HMS Diamond van de Engelse Royal Navy lag tot gisterenochtend aangemeerd aan het Zuiderterras in Antwerpen. Het is de allereerste keer dat een schip van deze klasse een bezoek bracht aan de stad. Voor de aankomst van Sinterklaas op zaterdag werd het schip ook speciaal versierd.

Rond twee uur in de namiddag kwam op 12 november de HMS Diamond aan in Antwerpen. Het schip maakt deel uit van de klasse Type 45 Destroyers van de Engelse Royal Navy. De Diamond is één van zes identieke schepen die in Glasgow in Schotland gebouwd werden. Het schip heeft een lengte van 152 meter en plaats voor 120 mariniers. Aan boord bevindt zich ook een overdekte hangar om een helikopter in onder te brengen. Het is de allereerste keer dat één van deze schepen naar Antwerpen kwam.

Sinterklaas

Afgelopen zaterdag kwam ook de Goed Heilig Man opnieuw met zijn stoomboot aan in Antwerpen. HMS Diamond verlegde zich niet voor de komst van de Sint maar werd voor de gelegenheid wel feestelijk versierd met verschillende vlaggen.

Stealth ship

HMS Diamond is een zogenaamd stealth ship. Dat betekent dat het niet te traceren is op de radar omdat er aan de buitenkant van het schip geen enkele rechte hoek te vinden is. Door de speciale vorm ketsen de radarsignalen er naar alle kanten op af op de romp. Dat heeft als resultaat dat het apparaat denkt dat er zich op die plaats niets bevindt en dat er dus ook niets op de radar weergegeven wordt.

http://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157658998060943

Wie de HMS Diamond wou gaan bekijken kon dat nog tot gisterenochtend.

© 2015 – StampMedia – Sebastiaan Peeters

---

Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 17/11/2015