reacties (0)


Een ontmoetingsplaats voor jonge mensen in Hasselt, dat is waar drie jonge ondernemers naar streefden. Dok6 is het resultaat van die gezamenlijke droom en zag het levenslicht op 4 november 2011. Het jeugdhuis is niet enkel een ontmoetingsplek, maar biedt ook gratis horecaopleidingen aan.

Nele Gommers, Kaat Quintens en Martijn Nys bedachten het idee om jongeren en studenten iets meer te bieden dan een gewoon café. Iedereen kan hier terecht om deel te nemen aan activiteiten, events, workshops of gewoon om te ontspannen na school. "Wij bieden ook vergaderruimtes aan of een plaats om te studeren", zegt Martijn Nys, uitzendconsulent horeca van Vdet. "De workshops die gegeven worden zijn vooral op de horeca gericht, maar in de toekomst kan dat ook uitgebreid worden naar de segmenten office en sales."

Voordelige prijzen

Jonge mensen die voor het eerst kennis maken met Dok6 kunnen een lidkaart kopen bij hun eerste drankje. Er zijn twee lidkaarten voorzien. Een grijze voor sympathisanten, die één euro kost. Of een oranje lidkaart, die studenten gratis krijgen wanneer ze voor het uitzendkantoor Vdet werken. Het voordeel van een lidkaart is dat jongeren er ook kortingen mee kunnen krijgen bij partners zoals Kinepolis en Healthcity. Houders van de oranje kaart krijgen hun drankjes ook aan een voordelige prijs. "In totaal hebben we nu al zo'n 800 leden kunnen werven en dat aantal zal in de toekomst ongetwijfeld nog stijgen", zegt Martijn.

Studentenregatta

Voorlopig is Dok6 nog niet echt ingeburgerd als ontmoetingsplaats. De ondernemers wijten dat aan hun locatie aan het kanaal, ver van het centrum van de stad. Toch blijven de drie niet bij de pakken zitten. "Dit jaar waren we de sponsor van de studentenregatta. Zo wordt Dok6 langzamerhand steeds bekender bij het grote publiek", laat Martijn weten.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 12/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 12/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 12/06/2012
Dit a
rtikel werd gepubliceerd door Focus op Hasselt op 12/06/2012


Reacties

Plaats een reactie