Hoewel ze zelf niet zo'n fervente festivalbezoeker is, waardeert ze de energie die ontstaat tijdens een festival. "Zoals elke artiest heb ik bij mijn eerste concerten even mijn evenwicht moeten zoeken. Ik was de omgeving niet gewend. Plots speelde ik mijn nummers samen met een band en bracht ik ze voor een relatief groot publiek", getuigt ze. "Nu speel ik niet meer zo vaak zonder mijn multi-instrumentalistenband."

Lange zinnen en genreloze muziek

In haar song Afdwaalt kunnen we horen hoe De Visser samen met haar gitarist twee coupletten door elkaar zingt. "Ik schrijf mijn teksten zelf", zegt ze. "Ik heb hard geoefend op het zingen van lange zinnen. Persoonlijk vind songteksten mooier als ze aaneengesloten stukken tekst bevatten."

De Visser vertelt ons dat ze niet houdt van de meeste bestaande muziekgenres. "Ik vind het leuk als ik een bepaalde song niet in een categorie kan plaatsen. Binnen één genre ben je gebonden aan regels, daarom wil ik genreloze muziek maken. Op deze manier wordt het verwachtingspatroon van de luisteraar doorbroken."

Hilariteit tijdens opnames videoclip

In de videoclip die bij het liedje Genoeg hoort, werd hard op details gelet. "De gedachte achter de video is heel bijzonder", zegt de zangeres. "In de video zitten allerlei verwijzingen en flashbacks die in elkaar overgaan en op die manier een verhaal vormen. Er ontstaat een verhaal dat niet klopt, kijkers kunnen een eigen interpretatie geven aan de beelden die ze zien."

"Het concept voor de video werd bedacht door een Nederlands bedrijf uit Tilburg", verduidelijkt ze. "De opnames zorgden op sommige momenten voor de nodige hilariteit; in de clip kan je zien dat ik een kwartje in mijn hand heb om in een kauwgomballenautomaat te steken, maar we moesten dat kwartje vervangen door een ander - kleiner - muntstuk omdat we erachter kwamen dat het helemaal niet in het apparaat paste."

Theater zonder verhaal

"In Nederland heb ik samen met mijn multi-instrumentalistenband al drie clubtours gedaan. Binnenkort start mijn theatertournee, voorlopig alleen in Nederland. Op onze planning staan twintig Nederlandse grootsteden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Tilburg."

In de theatervoorstelling zit geen verhaallijn. "Popartiesten die op theatertournee gaan, komen vaak een beetje geforceerd over doordat ze tegen beter weten in een verhaal proberen te stoppen in hun voorstelling", merkt De Visser kritisch op. "Daarom wil ik aan het publiek helemaal geen verhaal vertellen, ik wil ze meevoeren naar een andere wereld dan die ze gewend zijn." Volgens de Nederlandse zijn decor en licht heel belangrijk. "Ik wil het publiek laten genieten van enkele sfeerbeelden. Een spanning creëren, zowel muzikaal als visueel, dat is de taak van een goede muziektheatervoorstelling."

© 2012 - StampMedia - Valerie Schreurs, foto: Machteld Bollen