Op vrijdag 8 juli organiseerde La Lluvia een eigenzinnig minifestival in Park Spoor Noord met kleine Antwerpse groepen en dj's.

La Lluvia is een collectief van artiesten en dj’s die elders niet aan hun trekken komen. Sebastian Müngersdorff (20) vertelt hoe ze eens moesten draaien in de Willebroekse dancing De Carré: "Feestgangers trokken kwaad weg omdat ze niet kregen wat ze hadden verwacht." "De beats zijn meer dan dansritmes", meent Adriaan Severins (20). Op de site worden vooral 'rustige' artiesten als Sigur Ros als grote invloeden aangehaald.

Symbolisch logo

Om meer luisteraars aan te trekken richtten de artiesten La Lluvia op. Dit betekent 'regen' in het Spaans. De omgekeerde paraplu op de T-shirts van de organisatoren vangt regen op. Met deze symbolische tekening willen de organisatoren mensen aanmoedigen om ongunstige omstandigheden te trotseren.

Dit is de vijfde editie, maar het evenement vindt voor het eerst plaats in Park Spoor Noord in samenwerking met de stad Antwerpen. "Voordien hebben we het meestal georganiseerd in verlaten zalen en theaters", vertelt Müngersdorff. "Nu zitten we onder een brug vol graffiti en komen meer mensen luisteren."

Kunst en muziek

Jonge groepen en kunstenaars uit het Antwerpse geven het beste van zichzelf. Fotografe Ode de Kort (18), studente aan het KASK Gent, stelde foto’s tentoon van haar recentste project.

Sanne Huysmans van de Lichtaartse groep Maison on the Rocks zong in het Frans in haar lied L’effet Papillon over de snel evoluerende maatschappij terwijl de Antwerpse groep Geppetto & The Whales de toeschouwer meenam in een ophitsende wereld van jazz, rock en indie-folk

© 2011 - StampMedia - Haryo Sukmawanto


Dit artikel werd gepubliceerd door Noordlink op 13/07/2011