Tijdens de Voice van Vlaanderen waren we er bijna allemaal zeker van dat Eva Jacobs het ver ging schoppen. Ze koos voor het team van Koen, maar moest al tijdens de battles de strijd verlaten. Dat weerhield haar er niet van een album uit te brengen.

De goedlachse Eva Jacobs omschrijft zichzelf als een artieste die leuke muziek mét inhoud brengt. "Van up-tempo tot slow of een ballade: op mijn album vind je uiteenlopende genres terug", vertelt de Limburgse zangeres en pianiste over haar debuutplaat. "Mijn muziek is meestal gebaseerd op pop of soul, maar het is niet zo dat je mijn eerste album één bepaald label kan geven", zegt ze. Haar nummers schrijft Jacobs zelf, meestal wanneer ze erg emotioneel is. "Bijvoorbeeld net na een relatiebreuk, dan heb ik een vlottere pen", vertelt de zangeres, die ook al bijna een tweede album volgeschreven heeft.

Grote namen

Eva Jacobs heeft naar eigen zeggen veel te danken aan Das Pop. "Zij hebben hun mening over m’n nummers vertolkt in muziektaal", zegt ze. Ook muzikanten zoals Senne Guns en producer Wouter van Belle hebben haar geholpen. "Ik luister zelf heel graag naar bijna alle soorten muziek en vind het wel fijn om open-minded te zijn als het gaat om het schrijven van songs. De teksten die ik schrijf zijn meestal heel persoonlijk. Je kan ze bekijken als een soort van levensverhaal."

The Voice van Vlaanderen

De zangeres is niet echt voor commerciële televisie, maar toch heeft ze gekozen voor een deelname aan The Voice van Vlaanderen, waar ze nu ook geen spijt van heeft. "Door The Voice heb ik er heel wat fans bij gekregen. Mensen spreken mij er nog altijd over aan en dat geeft me wel een extra boost om niet op te geven en te blijven geloven in mezelf." Uit het team van Koen heeft Eva zelfs vrienden overgehouden, mensen die elkaar begrijpen in de muziekwereld.

Muziekwereld

"Ik had al een platencontract voor mijn deelname aan het televisieprogramma. Ik ben als tiener vaak mee geweest naar festivals en concerten, samen met mijn nonkel die nog steeds in de muziekindustrie werkt. Zo leerde ik de Belgische muziekwereld kennen en legde ik contacten. Mijn eerste liedje Thank You dat ik op mijn dertiende schreef  had ik opgenomen in een kleine studio. Deze demo kwam via via bij mensen terecht die in mij geloofden. Zo kreeg ik de kans bij mijn plantenmaatschappij Petrol om een album te maken", vertelt Jacobs over haar eerste stappen in de muziekwereld.

Idolen

In haar jeugd had Eva een brede muzieksmaak. Ze luisterde naar Whitney Houston, Christina Aguilera, Aretha Franklin, Lauryn Hill, Kelly Clarkson... en ook klassieke muziek zoals Mozart, Chopin en Debussy. De klassieke muziek deed haar kiezen voor piano. Als kind tokkelde ze al mee met haar vader, tot ze lessen begon te volgen. "Uiteindelijk ben ik vanaf mijn achtste op de muziekacademie les beginnen volgen. Omdat ik eerst alleen piano speelde en me verdiepte in klassieke muziek verzon ik vaak pianostukken",vertelt Jacobs. De Amerikaanse zangeres en pianiste Alicia Keys is haar grote voorbeeld. Volgens Jacobs kan Alicia alles: van piano spelen, tot zingen en fantastische songs schrijven. "Zij is echt een straffe madam!"

God en jazz

Jacobs gelooft vooral in zichzelf. Ze wil doen wat ze zelf kan. Ze is opgegroeid in een evangelische kerk. "Ik weet nog dat de eerste nummers die ik schreef allemaal over God gingen! God staat ook op de eerste plaats bij mij. Later ben ik ook beginnen schrijven over andere emoties en gevoelens als liefde, vriendschap, pijn en verdriet", beschrijft ze haar ontwikkeling als songwriter. "Het afgelopen jaar heb ik enorm veel jazz geluisterd", vertelt Jacobs over haar huidige muzieksmaak. "Op mijn mp3-speler stonden alleen maar artiesten als Herbie Hancock, Miles Davis, Oscar Peterson en Keith Jarret... Piano is zalig om naar te luisteren." Ook artiesten als Laura Izibor, Corrine Bailey Rae, Ray Charles, Michael Jackson en Whitney Houston mogen niet ontbreken in haar muzieklijst. "En natuurlijk staat er ook wel Justin Timberlake op", lacht Jacobs.

Zomer 2012

Jacobs gaat deze zomer naar Spanje om met haar zus van alle ontwikkelingen te bekomen en energie op te doen voor nieuwe avonturen. "Ik heb al optredens en ik moet natuurlijk heel veel promotie voeren. Mijn manager Cindy en ik zijn een heel goed team, samen met haar kan ik alles aan."

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 06/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 06/08/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 06/08/2012