reacties (0)

Op zaterdag 11 augustus was er in de programmatie van Marktrock ook plaats voor Students on Stage. Dit werd georganiseerd door de KULeuven en liet zeven bands een droom beleven. The Fishhooks was een van de gelukkigen.

Zanger Vincent Ceunen, drummer Laurens Volders, gitarist Jan Coninx en pianist Yentl Wils zijn er klaar voor. Natuurlijk gepakt en gezakt met alle instrumenten en de nodige nervositeit. De vier leden van The Fishhooks zijn zo aan elkaar gehecht, dat ze elkaar steunen en vooral willen genieten van elk moment. Voor hen is dit een droom om hun nieuwe nummers te mogen brengen op een van de grootste en bekendste festivals van België.

Aankomst 14h30

Aangekomen in Leuven zie je de mannen lachen, maar je voelt dat de zenuwen aanwezig zijn. "In de auto begon ik mijn zenuwen toch te voelen", zegt Volders. Toch zijn ze er klaar voor en willen ze het beste van zichzelf geven. Rond drie uur mogen ze beginnen opbouwen en vanaf dan gaat het erg snel.

Omstreeks half vier is de Vismarkt helemaal voor hen. Drie nummers mochten ze brengen. Een goede interactie met het publiek zorgde voor veel sfeer. Vooral het afsluitend nummer Homecoming waar het publiek bij de zang betrokken werd, bewees dat de mannen achter hun nummer stonden.

Volgens Volders ging het erg vlot. Ze hebben ervan kunnen genieten en iets kunnen meemaken dat je niet elke dag meemaakt. "Mijn stem wou niet mee, ik kan eigenlijk veel beter", zegt Ceunen teleurgesteld. "Maar het was wel vet om te doen", zegt de zanger.

Tweede plaats

Helaas is de winst niet voor de band weggelegd maar voor Stella Nova. The Fishhooks behalen een mooie zilveren medaille voor de tweede plaats. De Fishhooks hebben een verdienstelijke poging gedaan en kunnen ze uitkijken naar hun volgende doel. Misschien volgend jaar winst of Pukkelpop of Rock Werchter?

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto’s: Machteld Bollen, Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie