De Fotografen Tegen Kanker doen op woensdag 1 april mee aan de nieuwe campagne van ‘Kom Op Tegen Kanker’. Voor een professionele fotoshoot onder de noemer ‘Too Lazy for a Selfie?! kan je terecht in hun pop-upstudio. “We werken op een zo goed als professioneel niveau.”

Dringend tijd om je profielfoto op Facebook te vernieuwen? Heb je nood aan een goede foto voor je cv? Of heb je gewoon zin in een leuke foto, alleen, met vrienden of voor je oma’s en opa’s? Dan kan je op woensdag 1 april een professioneel exemplaar laten maken bij de Fotografen Tegen Kanker.

Team Adelante

In de vergaderzaal van LOKO Leuven kan je voor tien euro een fotoreeks van vijf foto’s laten maken. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. “Het idee ontstond als zijproject van Team Adelante”, zegt Simon, fotograaf bij Fotografen Tegen Kanker en Leuvens studentenblad Veto.

Een collega van Simon is de drijvende kracht achter Team Adelante. “Tijdens een middagpauze brainstormden we over nieuwe ideeën om geld in te zamelen. Als fotograaf bij het studentenblad Veto, kwam ik op het idee om foto's te maken voor het goed doel. Zo richtten we met een aantal fotografen het initiatief Fotografen Tegen Kanker op.”

1000 kilometer

Team Adelante doet sinds 2011 mee aan de 1000 kilometer van ‘Kom Op Tegen Kanker’. Ieder jaar starten ze met één of meerdere fietsers. Per fietser die aan de start komt, moet €5000 ingezameld worden. Hiervoor organiseert Team Adelante onder meer een grote ontbijtactie in Leuven tijdens het Hemelvaartweekend van 14 tot en met 17 mei en de actie van Fotografen Tegen Kanker.

Tot nu toe haalden de fotografen een vijftal opdrachten binnen. “We werken op een zo goed als professioneel niveau en willen onze diensten aanbieden voor het goede doel. Het is het eerste jaar dat we dit doen en de opdrachten komen stilaan binnen. Al is het niet aan het tempo dat we willen.”

Daarom besloot het team van fotografen om de studentenpopulatie aan te spreken met de actie Too Lazy for a Selfie?!. De pop-upstudio bevindt zich in de ’s Meiersstraat 5 in Leuven. Voor een afspraak kan je mailen naar fotografentegenkanker [at] gmail.com (fotografentegenkanker[at]gmail[dot]com).

Voor de nieuwe campagne van Kom Op Tegen Kanker kan iedereen een actie op poten zetten en registreren via iedereentegenkanker.be.Het campagnelied, door verschillende BV’s ingezongen, werd Iedereen is van de wereld van Thé Lau, die zelf aan keelkanker lijdt.

© 2015 – StampMedia/21bis – Lien PotemansDit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 31/03/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 31/03/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 31/03/2015