Open Monumentendag 2011 zoekt reporters om de verslaggeving te doen op 11 september. Het resultaat wordt een origineel verslag met de geheimen van onze Vlaamse monumenten.

Elk jaar vindt in september Open Monumentendag plaats, het grootste ééndagsevenement van Vlaanderen. In ruim 200 Vlaamse steden en gemeenten worden talloze monumenten, landschappen en archeologische sites opengesteld voor publiek. Die zijn vaak uitsluitend op deze dag toegankelijk. Dit jaar loopt het project 'Un(der)cover'. Daarbij krijgen jongeren de kans om op hun manier verslag uit te brengen van Open Monumentendag in een gemeente of stad. De lijst van monumenten is terug te vinden op de site van Open Monumentenbij de Monumentenzoeker. Het verslag kan in de vorm van een tekst, een cool filmpje, een fotoreeks of illustratie.

Er worden 10 kandidaten tussen 16 en 26 jaar door een jury geselecteerd om de Open Monumentendag te bezoeken, te analyseren en te visualiseren op hun eigen manier. De uiteindelijke reportages worden getoond op de site van Open Monumentendag en AmuseeVous. De belevenissen van de reporters zijn ook te volgen via de website www.openmonumentendagundercover.wordpress.com.

Geïnteresseerde journalisten kunnen voor 28 augustus mailen naar info [at] openmonumenten.be. Selectie van de deelnemers gebeurt op 29 augustus, snel hierna is bekend wie erbij is.

© 2011 - StampMedia – Marion Heyndrickx