Zaterdag 25 juni speelden The Galacticos voor de derde keer op Genk On Stage. De band is intussen herleid tot een trio en bracht een stevige set waarin ze vooral puurden uit hun cd 'Paint The Town Rad'.

Nu The Galacticos opnieuw drie leden telt, brengt de band meer gitaar georiënteerde muziek. Thibault Vaninbroukx en Vincent Loenders hebben dezelfde muziekstijl. Jan Geelen is meer voor de softere dingen. Toch denken de muzikanten niet na over deze of gene stijl. Als ze samenspelen komt de muziek vanzelf.

Startschot

In 2007 wonnen The Galacticos de eerste plaats op de provinciale muziekwedstrijd 'Limbomania'. Vanaf toen ging het steeds in stijgende lijn voor de groep. Via het management van Limbomania, kon de band deelnemen aan Humo's Rock Rally, waar ze in de finale geraakten. Hun EP'tje werd opgepikt door enkele radiostations en hun faam werd groter.

Het buitenland

Die faam werd ook opgepikt in het buitenland. In Nederland mochten ze hun opwachting maken in het immens populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Ondanks de mindere bekendheid in Nederland, wonnen The Galacticos snel het hart van het publiek. "Natuurlijk is het spannend om in het buitenland te mogen spelen, maar een optreden is een optreden en verschilt in wezen niet waar het plaatsvindt", relativeert Thibault Vaninbroukx.

Geld

"Die airplay op de radio zorgde er ook voor dat onze optredens meer begonnen op te brengen", gaat Thibault verder. Het geld dat ze ermee verdienen blijft evenwel in de groepskas. De bandleden houden er zelf niets aan over. "Als onze instrumenten stuk zijn, betalen we de reparatie zelf", legt Thibault uit. Daarnaast kost het opnemen van platen en videoclips een flinke duit.

© 2011 - StampMedia - Tekst en foto's: Jolijn Lamers en Pauline Poelmans

==

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 26/06/2011