Game Mania, de grootste speciaalzaak in games in de Benelux, bestaat dit jaar twintig jaar. Om dat te vieren deelt de keten gratis 1.860 tweedehandsgames uit. Maar hoe vanzelfsprekend zijn fysieke games nog, in een wereld waarin het internet steeds sneller evolueert?

Met de komst van cloud gaming, het streamen van games via internet, zou de tweedehandsmarkt binnen onafzienbare tijd wel eens kunnen verdwijnen. Voor cloud gaming is immers geen tastbare software meer nodig, dus ook geen tweedehandsmarkt… Dat zou wel eens een fikse aderlating voor winkelketens als Game Mania kunnen betekenen. "We weten dat Microsoft en Sony al enkele jaren denken aan een nieuwe manier om games te distribueren. Voorlopig is dat echter toekomstmuziek", zegt Philippe Crols van CC Advertising, het marketingbureau achter de actie van Game Mania. "De tweedehandsmarkt floreert. Binnenkort wordt het zelfs mogelijk om spelconsoles in te wisselen voor een nieuw systeem. Nee, wij maken ons echt geen zorgen."

Consument

Ook Gunther Dirkx, zaakvoerder van Game Mania Genk, maakt zich niet al te veel zorgen. "Als we kijken naar het verleden merken we dat de consument nog niet klaar is voor die nieuwe vorm van distributie", zegt hij. "De PSP Go, een handheld waarmee je games enkel kon downloaden, was bijvoorbeeld geen doorslaand succes. De markt evolueert wel, en cloud gaming zal er ooit wel komen, maar voorlopig zien we nog geen redenen tot paniek."

Wedstrijd

Reden te meer voor Game Mania om volop op tweedehandsgames in te zetten. 1.860 tweedehands spelletjes worden deze zomer weggegeven, maar de klant moet daar wel iets voor doen. Om kans te maken, moeten geïnteresseerden zich inschrijven voor de game '20 weken gratis', die van 25 juni tot en met 31 juli loopt. Wie tijdens die periode iets aanschaft in een van de 93 deelnemende winkels in België of Nederland krijgt een uniek kasticket, waarmee aan de actie kan worden deelgenomen. Op 3 augustus worden de winnaars bekendgemaakt. De gelukkigen mogen twintig weken lang bij een filiaal naar keuze een tweedehandsspel uitkiezen. "Het aanbod is uitgebreid", vertelt Crols. "Veel mensen spelen hun games in enkele weken uit en besluiten dan om het spel in te leveren voor een nieuwe uitdaging. Daarom zitten er ook veel recente toppers in het assortiment."

© 2012 - StampMedia - Sandro Musso, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 12/07/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 12/07/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 12/07/2012