Andy Fierens zette de Arenbergschouwburg op zaterdag 14 januari wel op een heel bizarre manier in de kijker. 'De zachtste baard van Antwerpen' had namelijk besloten om halsoverkop in het huwelijksbootje te stappen. StampMedia ging zelf een kijkje nemen en kwam terecht in een stampvolle zaal waar men met een cocktail in de hand kon genieten van een exclusieve date met Andy Fierens.

Andy Fierens, trotse dertiger met baard en mormoonse roots. Gevierd dichter, geen vast inkomen. Houdt van lezen en schrijven, tooghangen hier en daar. Een echte levensgenieter met humor. Zo beschreef hij zichzelf in de annonce om de zoektocht naar een liefdevolle echtgenote te beginnen.

Een goedgevuld 2012

Fierens leeft als het ware een rock-'n-roll-leven in de letteren. "Reizen is enkel leuk als je de ervaringen die je opdoet, kan delen met anderen." En reizen doet hij veel. Voor zijn optredens gaat hij naar Nederland, Frankrijk, Japan, Zuid-Afrika en binnenkort ook Duitsland. Het komende jaar staat niet alleen een nieuwe gedichtenbundel en een plaat met Andy’s groep Andy and the Androids op het programma, maar ook een roman. Ook al heeft Fierens al enkele jaren een vaste plaats in de literatuurwereld, hij blijft met zijn beide voetjes op de planken. "Ik zie roem niet als geluk, eerder als een last."

Een ware romanticus

Als het op relaties aankomt, heeft Fierens niet veel nodig: "Ik verwacht niet veel van een vrouw. Ik doe niets in het huishouden, dus ik verwacht ook niet dat zij iets doet." Ook al ziet hij de vrouwtjes graag, toch schuilt er stiekem wel een romanticus in hem: "Ik heb geslapen met heel Antwerpen, maar ook dat word je beu na een tijd en het mooie aan een relatie vind ik dat je er voor elkaar bent in goede en slechte dagen", verklaart hij.

"Het belangrijkste in het leven is doen wat je graag doet. Dan kan je gelukkig worden. Geluk moet je afdwingen. Het komt niet uit de lucht vallen."

De speeddate

Een openhartig gesprek met een levensgenieter met een ferme dosis humor heeft geleid tot een hilarisch en onvergetelijke ervaring. Maar niet uw bevallige journaliste ging met deze begeerlijke vrijgezel lopen, Ikram Alouad was de gelukkige. Deze trouwstunt stond in teken van 24 uur van het podium en was het startschot voor de maandelijkse MAFfe vrijdagen van Arenberg. Toch blijft Fierens volhouden dat hij werkelijk trouwde op 14 januari en zich de gelukkigste man ter wereld prijst.

© 2012 – StampMedia - Tekst: Pauline Eeckhout, Foto: Nicola Buydens


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 20/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 20/01/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 20/01/2012