Een duizendtal Italiaanse supporters schaarde zich op 28 juni 2012 achter hun La Squadra Azzurra op het Stadsplein van Genk, waar een groot scherm was opgesteld. Tussen al dat Italiaans geweld stond een tiental te supporteren voor Duitsland, dat niet zo sterk voor de dag kwam.

Na twintig minuten stond het Stadsplein al in vuur en vlam toen Mario Balotelli simpel binnenkopte na Duits geklungel in de zestien meter. Een kwartier later klaarde Balotelli de klus door een tweede goal tegen de netten te jagen.

Na de rust liet Italië begaan tot groot ongenoegen van de vele supporters die gespannen toekeken naar het grote scherm. Duitsland kreeg er welgeteld nog een binnen maar het mocht niet meer baten.

Italië mag zich opmaken voor een EK-finale en dat hebben ze in Genk geweten. Er brak een heus volkfeest uit ter hoogte van de rotonde aan café Reyski's. De rotonde kleurde groen, wit en rood en er werd lustig gezongen en gevierd. Twee uur na het laatste fluitsignaal begaf iedereen zich weer naar huis en werd Genk-centrum weer rustig als voorheen.

© 2012 – StampMedia – Antonino Musso, foto's: Pauline Poelmans, Maurizio Ciranni en Jade Claessens


Deze fotoreportage werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 29/06/2012