reacties (0)'Ons Genks Muzikaal Talent' is een nieuwe wedstrijd voor muzikanten in Genk of omstreken. Tijdens de voorrondes zal naast de jury ook het publiek een rol spelen wie er verkozen wordt voor de grote finale, die doorgaat op 20 maart in jeugdcentrum Rondpunt 26. De winnaar wordt getrakteerd op een exclusieve showcase en een cadeaucheque. Naast de winnaar krijgen ook de laureaten de kans om een professioneel album op te nemen.

Stevige opener

De band Black Shack besteeg als eerste het podium bij een reeds goed gevulde zaal. Met veel overtuiging bracht de driekoppige band uit Bilzen bluesrock met gierende gitaren en een stevige drum. Peter Davids (gitarist, zang), Timo Siebesma (bas, zang) en Jen Palmans (drums), alle drie 20 jaar, hebben al eerder aan Limbomania meegedaan en zelfs Klinkerrock Haasrode gewonnen in 2010. "Wij doen hieraan mee omdat we graag professioneel een cd willen opnemen en op Genk On Stage willen optreden", zegt Timo Siebesma.

We want more

Na een korte pauze was het de beurt aan The Random 10. Deze band begon ooit als een project van C-mine een halfjaar geleden tijdens het festival Absolutely Free Festival. In 2012 bestaat deze band nog uit vijf gemotiveerde jongeren die een mix brengen van stevige en ingetogen rocknummers. "Vroeger brachten we verschillende genres maar nu beperken we ons tot rockmuziek dat invloeden kent van verschillende periodes. Wij zijn erg opgetogen dat we een kans krijgen om hier te spelen en promotie te maken", zegt zanger Laurens Leyssens. Het publiek was zo onder de indruk dat er zelfs gevraagd werd naar een bisnummer.

© 2012 - StampMedia - Antonino Musso, foto’s: Maurizio Ciranni


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 21/02/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - editie Genk op 25/02/2012 p.58


Reacties

Plaats een reactie