De carrière van Voice van Vlaanderen-winnaar Glenn Claes zit in de lift. Niet alleen trad hij dit weekend op op Paal op Stelten, ook op het herdenkingsmoment van het Pukkelpopdrama mocht hij een ingetogen song brengen.

Rond Glenn Claes, winnaar van de talentenjacht The Voice van Vlaanderen is het de laatste tijd bijzonder stil geweest. Omdat hij zijn werk als loodgieter liet voorgaan, hebben we hem maar weinig zien optreden. Daags na Paal op Stelten liet hij echter weten ontslag te hebben genomen om zich volledig op zijn zangcarrière te storten. Dat lijkt een goede keuze, want Claes' carrière lijkt in de lift te zitten: de jongeman mocht op de herdenking van het pukkelpopdrama zijn herinterpretatie van The Sound of Silence van Simon & Garfunkel brengen én staat als opener op het wablief?-podium op Pukkelpop. Op Paal op Stelten maakte hij het stil met zijn debuutsingle Knight In Shining Armour.

Fans

Claes is gepassioneerd door muziek en dat zie je ook aan hoe hij zijn nummers brengt. I Shot The Sheriff kon de massa festivalgangers aan het dansen krijgen, Message In A Bottle zorgde dan weer voor een collectieve staat van ontroering. Ook waren er opvallend veel spandoeken in het publiek met hartjes. Het moge duidelijk zijn: Limburg heeft Glenn Claes in het hart gesloten.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 07/08/2012