De band die in Genk dit weekend het langst on stage staat, vind je niet terug op één van de festivalpodia, maar gewoon in een hoek op het terras van Taverne Trefpunt. Afrit 30, een duo gespecialiseerd in golden oldies, serveert maar liefst vier uur lang liedjes waarop het oudere publiek de benen kan losgooien.

Marcel en Felix van Afrit 30 zijn al van ver te horen. Gewapend met een gitaar, een keyboard en een stem om u tegen te zeggen, bezorgt het duo de ouderen een leuke avond. Tot op het fietspad wordt er gedanst.

‘Grote artiesten hebben zoveel fantasie,’ zegt Felix, ‘en de echten, die blìjven spelen. In Brussel heb ik eens een groep gezien die twee uur lang doorging. En de groepsleden waren al rond de 70, net als ik. Een enorm inspirerende ervaring’.

Mario (71) geniet alvast enorm van het optreden. ‘Genk on stage voorziet weinig tot niets voor de ouderen,’ zegt hij. ‘De jeugd kan naar de optredens op de grote podia, wij verzamelen hier. Het is hier gezellig en we amuseren ons. Het mocht vaker zo zijn’.

vorige volgende