De drie prachtige dames van The Jacquelines mochten op de allerlaatste dag van Genk on Stage aantreden. De Fruitmarkt stond zondagavond afgeladen vol voor een uurtje jazz, swing en soul. Retroswing is duidelijk terug van weggeweest, dat hebben The Jacquelines wel bewezen.

Het trio lijkt ontsnapt uit de jaren veertig, maar vatten hun muziek in hedendaagse en creatieve vormen rond spannende en vrolijk jazzy klanken. De drie frontladies - Sara Raes, Eva Buchmann en Iris Berardocco - zitten vol energie en zorgden voor heel wat sfeer bij de festivalliefhebbers.

Ze brachten in Genk een ode aan de Andrew Sisters. Die groep kende hun gloriejaren tijdens de tweede wereldoorlog. Dat inspireerde ook Iris Beradocco om in haar songs maatschappijkritiek te verwerken. Topper van de avond was de single ‘Gee Oh Gee’. Daarin uiten The Jacquelines kritiek op de houding van de kerk inzake homoseksualiteit.

Wat The Jacquelines ook typeert , zijn hun outfits. Onder het motto: ‘Waarom geen hippe outfit creëren met oude spullen uit oma’s kleerkast?’, trokken ze excentrieke kledij aan. Zwarte retrohandschoenen, strikjes, kanten tenuetjes, alles kan voor The Jacquelines.

© 2013 – C.H.I.P.S StampMedia - Valerie Schreurs en Yentl Keuppens, foto: Machteld Bollen