reacties (0)

De huidige generatie Rode Duivels blijft niet eeuwig jong. Een deel van de spelers is 30 of ouder, en speelt in Rusland dus wellicht zijn laatste WK.  Gelukkig staat een kersverse generatie beloften klaar, die zeer goed presteert. Voelen de jonge Duivels een zekere druk om na de ‘gouden generatie’ hun land te vertegenwoordigen? Een gesprek met Aristote Nkaka.

Aristote Nkaka speelt als verdedigende middenvelder voor KV Oostende. De zesmaal geselecteerde beloftespeler werd voor het eerst opgeroepen op 17 maart 2017 en ziet de Rode Duivels als een geweldige kans. Toch hecht hij meer belang aan de carrière bij zijn club, en voelt hij geen druk voor het eerste elftal.

“De eerste keer dat ik mocht meedoen met de U21 was een magisch moment. Ik had eerst niet verwacht dat ik opgeroepen zou worden, dus ik was meteen in de wolken. Het is een eer om je land te mogen vertegenwoordigen. Tevens zou ik weer een aantal vroegere vrienden ontmoeten. Het was een onbeschrijflijk moment”.

“We kijken er allemaal naar uit om binnenkort een EK te spelen. Ik denk dat de hele ploeg klaar is om de strijd aan te gaan. We hebben er tenslotte hard voor gewerkt en hebben een geweldige, sterk samenhangende ploeg. Dat neemt ook een hoop stress weg.”

“Wat er uiteindelijk telt is hoe je presteert met je eigen ploeg. Als je niet speelt voor je club, dan speel je ook niet voor je land, zo simpel is het”

“Voor mij is het belangrijk om voor de Rode Duivels te kunnen spelen. Het gaat ten slotte om de trots om je land te mogen vertegenwoordigen. Maar wat er uiteindelijk telt is hoe je presteert met je eigen ploeg. Dat is het allerbelangrijkste. Als je niet speelt voor je club, speel je ook niet voor je land, zo simpel is het. De Rode Duivels zijn dan ook een bonus voor alle spelers die er hard voor werken”.

“Iedereen stopt op een gegeven moment met voetballen, de meeste huidige spelers zullen nog een WK spelen, misschien nog gevolgd door een EK. Uiteindelijk zullen zij ook hun plaats afstaan. Dan is het aan ons om gekozen te worden. We werken ten slotte niet volgens een doorschuifsysteem.”


Dit artikel werd gepubliceerd door Voetbalprimeur op 10/07/2018

vorige volgende

Reacties

Plaats een reactie