Woensdag begon de kiesweek van de Vlaamse Jeugdraad in Antwerpen. Alle kinderen en jongeren tussen 12 en 30 jaar kunnen tot en met 19 november stemmen op één (of meer) van de 28 kandidaten. Dat kan voor het eerst ook online.

De kiesweek van de Vlaamse Jeugdraad werd woensdag officieel gelanceerd in Antwerpen, in het Stedelijk Lyceum Lamorinière. Leerlingen konden daar via computers in de klassen hun stem uitbrengen. De Vlaamse Jeugdraad is de officiële adviesraad over alle domeinen die kinderen, jongeren en hun organisaties aanbelangen. In de Jeugdraad zijn er 12 zitjes voor individuele jongeren. Daar dingen 28 jongeren naar mee.

Wie verkozen wordt, bepalen nationale verkiezingen, waarvoor een heuse kiescampagne aan de gang is. Jongeren kunnen online hun stem uitbrengen, met hun elektronische identiteitskaart. Maar ook de kieskaravaan trekt dus door het land. Na het Lyceum trokken kandidaten langs de AP Hogeschool in de Lange Nieuwstraat. ’s Avonds waren ze te gast in Borgerhout, bij het Platform Allochtone Jeugdwerkingen en stadslabo JES.

Overal in Vlaanderen

Kandidaten, vrijwilligers en medewerkers van de Vlaamse Jeugdraad houden deze week overal in Vlaanderen halt met hun kieskaravaan. De komende dagen trekken de verkiezingen door naar Gent (donderdag), Leuven (vrijdag), Genk en opnieuw Gent (dinsdag) en Brussel (woensdag). Alle info vind je terug op de site van de Vlaamse Jeugdraad.

© 2014 – StampMedia – Samir Taif
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - Online op 13/11/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 13/11/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 13/11/2014