Ten voordele van theaterhuis Tutti Fratelli organiseert Rotary Club Antwerpen Ring op 1 juni een kunstveiling in het Hilton in Antwerpen, het Lobster Art Event. Er worden kunstwerken geveild van meer dan 70 artiesten. Met de opbrengst kan Tutti Fratelli haar theaterprojecten sponsoren.

Tutti Fratelli is het theaterhuis van Reinhilde Decleir. Maar het is niet zomaar een theaterhuis. Decleir brengt met haar werk alle lagen van de bevolking samen. Ze geeft de minderbegoeden van de maatschappij de kans om hun talenten te ontwikkelen. Het gezelschap kan dus alle steun gebruiken.

Deze veiling is dan ook zeker welkom. Daar is Michael Delissen, die al drieënhalf jaar bij het theater speelt, het mee eens. "Wat ik zo goed vind aan Tutti Fratelli, is dat het ook ons de kans geeft om op de planken te staan. Dat is geweldig. Ik hou van het pure van sfeermaken met het volk. En natuurlijk is het altijd plezant met Reinhilde."

Delissen meent ook dat Tutti Fratelli deze veiling verdient omdat ze nu al zo goed bezig zijn. "We kunnen de steun goed gebruiken. Een gebouw om te repeteren bijvoorbeeld zou anders onbetaalbaar worden. En ik denk dat we door deze veiling grotere stappen kunnen nemen."

Smaak te pakken

Het event zelf wordt georganiseerd door Rotary Club Antwerpen Ring. Deze organisatie maakt deel uit van Rotary International, dat zo'n 30.000 Rotary clubs omvat in meer dan 160 landen. De clubs zetten zich in voor humanitaire projecten, contact met jongeren, de bewustmaking van milieuproblemen, cultuur... Zo ook voor Tutti Fratelli.

Veilinghuis Bernaerts regelt alles. Mon Bernaerts, de bestuurder van het veilinghuis: "Het is al de zesde keer dat we dit organiseren. Telkens gaat de opbrengst integraal naar het goede doel." "En ieder jaar neemt de kwaliteit van de werken toe", zegt Eric Jonkers, de penningmeester van Rotary Antwerpen. "De burgemeester van Antwerpen bijvoorbeeld, heeft zelf de smaak te pakken gekregen en is lessen gaan volgen om een kunstwerk af te leveren."

Rotary Antwerpen heeft meer dan 70 acteurs, politici, kunstenaars en sympathisanten gevonden die een kunstwerk afleveren, waaronder burgemeester Patrick Janssens, minister van Werk Monica De Coninck, acteur Jan Decleir, Axel Daeseleire en mode-ontwerper Tim Van Steenbergen. Het resultaat konden geïnteresseerden al bekijken op 3 mei in Veilinghuis Bernaerts. Op 4, 5 en 6 mei vond ook een tentoonstelling plaats. "De bezoekers vonden het formidabel. Het ene kunstwerk is natuurlijk wat beter dan het andere. Er zit een achttal 'echte' kunstenaars tussen. Maar iedereen is blij verrast met het resultaat", zegt Bernaerts. "Voor de veiling op 1 juni hebben al meer dan 400 geïnteresseerden zich ingeschreven", voegt Jonkers toe.

Kans om zich te integreren

Volgens Rotary Club Antwerpen Ring verdient Tutti Fratelli de opbrengst van de veiling omdat ze zelf werden aangetrokken door de warmte van deze organisatie. "Tutti Fratelli houdt zich bezig met mensen van allerlei slag. Aangezien zij het met weinig middelen moeten stellen, dragen wij als Rotary Club graag ons steentje bij."

Het Veilinghuis Bernaerts is het daarmee eens. "Het is een zeer interessant theaterhuis. Reinhilde Decleir geeft mensen van allerlei pluimage de kans om zich te integreren in de maatschappij. Ze geeft ook hen een podiumplaats, het maakt niet uit vanwaar ze komen en of ze al dan niet iets kunnen."

Via www.benefietrotary.be/iframe kan je alle werken bekijken en wie wil, kan hier ook een bod uitbrengen. Op 1 juni is de veiling live te volgen vanaf 19.00 uur via deze site. Wie de veiling wil bijwonen, kan tickets bestellen op www.benefietrotary.be.

© 2012 - StampMedia - Noa Van Tichel, archieffoto: Thomas Verstrepen


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 31/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 31/05/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 31/05/2012