reacties (0)


De laatste productiepost van Ford Genk is donderdagmiddag ook ‘de luidste post’ van de fabriek geworden. Brandweer- en politiesirenes luidden, kerken en moskees lieten van zich horen. "Bij een definitief einde, bij de start van een nieuw tijdperk en bij hoop voor de toekomst hoort nu ook weer een sterk moment van collectieve solidariteit", aldus burgemeester Wim Dries.

Vandaag rolt in Genk de laatste Ford van de band. Straalwagens van over het hele land zakten af naar het Limburgse, want meer dan 6.000 mensen verliezen hun job, en in het kielzog daarvan nog vele anderen.

Het stadsbestuur van Genk riep daarom op om van de laatste productiepost van Ford, donderdag om 12 uur ’s middags, de luidste post te maken. Een menigte verzamelde daarom op het Stadsplein, onder leiding van de belleman. Het werd een moment van collectieve solidariteit, een moment ook van bundeling van krachten. Bekijk de fotoreportage:

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157647495502383/

Collectieve solidariteit

"Bij een definitief einde, bij de start van een nieuw tijdperk en bij hoop voor de toekomst hoort nu ook weer een sterk moment van collectieve solidariteit", aldus burgemeester Wim Dries. Eerste schepen Joke Quintens vult aan: "De werknemers van Ford en de toeleveranciers verdienen deze luide blijk van solidariteit. Want zij hebben 50 jaar bijgedragen aan de welvaart van Genk en heel Limburg."

© 2014 – StampMedia – Maurizio Ciranni


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 18/12/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 18/12/2014


Reacties

Plaats een reactie