reacties (0)

De Brusselse-Limburgse band Laughing Academy heeft tijdens het optreden op Genk on Stage hun nieuwe song ‘Lost in Sound’ voorgesteld. Na het optreden hadden de enthousiaste en leergierige Lucas en Johan even tijd voor een gesprek.

“We hebben niet meer gerepeteerd dan voor andere optredens”, vertelt Lucas Palmers, drummer van Laughing Academy. De jongens hebben wel hun nieuwe song extra ingeoefend.

“’Lost in Sound’ gaat over een persoon die in de metro zit.”, vertelt Johan Lenaerts, de songschrijver van de band. “Het is maandagochtend en hij is verzonken in gedachten. In zijn hoofd hoort hij nog steeds de klanken die aan de warme weekendsfeer terug denken”, schetst hij de context.

Kampuurmuziek

Helden heeft de band genoeg: de Beatles, Small Faces en Kings. Ze bregnen muziek uit de jaren zestig. “Toen was de muziek nog puur”, lacht Lucas. “Nu natuurlijk ook, neem maar een voorbeeld aan Birtney Spears”, knipoogt de goedlachse twintiger. “Wij willen ‘het Nostalgische’ terugbrengen. Teruggrijpen naar muziek uit de jaren negentig zou op Nirvana lijken en dat willen we niet”, vertelt Johan.

Laughing Academy schrijft alle nummers zelf. Het componeren van de song is groepswerk. “Ik stel meestal een kampvuurversie van een song voor aan mijn bandleden. Dat skelet weerspiegelt helemaal mijn persoonlijkheid”, zegt Johan. Lucas vult hem aan: “Die akoestische versie verandert snel in een echte rocksong wanneer andere bandleden hun eigen versie van het lied gaan spelen”.

Wereldberoemd in Genk

Laughing Academy heeft maar één doel voor ogen: wereldberoemd worden in Genk. Lucas vertrouwt ons toe dat hij het prima vindt om in zijn eigen stad te kunnen spelen. “Ik wil eigenlijk geen internationale carrière uitbouwen. Het doet er eigenlijk niet toe waar je speelt, het gaat om de voeling die je met je publiek hebt.”

Johan droomt er daarentegen luidop van om Duitsland te veroveren. “Duitsers zijn heel dankbaar. En ik wil de mysterieuze undergroundcultuur van Berlijn en München ontdekken”, legt hij zijn keuze uit.

Knockout

Johan heeft ook nog een ‘leuke’ anekdote. Hij viel ooit flauw op het podium, vlak voor de ogen van een heleboel enthousiaste feestvierders. “Ik was niet ziek”, maakt hij snel duidelijk. “Ik wou een eindje naar voren springen, maar ik kwam met mijn hoofd tegen een ijzeren boog terecht die het podium rechthield. Ik viel en raakte bewusteloos.”

Op de vraag hoe de band de blunder gecamoufleerd heeft, antwoordt Lucas prompt: “We speelden gewoon verder. We waren natuurlijk wel verward, maar we vermoedden dat de meeste fans niet door hadden wat er gebeurde. Johan stond na vijf seconden zelf opnieuw recht.”

Tandarts

Toekomstplannen? “Morgen ga ik naar de tandarts, om negen uur.”, grapt Johan. Een brede grijns verschijnt op het gezicht van Lucas. “We willen meer repeteren, dat is niet zo goed gelukt de afgelopen tijd door ons drukke examenschema. En we doen het toch zo graag!”

© 2013 – StampMedia – Valerie Schreurs, foto: Magali Merzougui

==

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 01/07/2013
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 05/07/2013, p. 8


Reacties

Plaats een reactie