Marco Z is hot op dit moment. Met zijn nummer I'm a bird staat hij hoog in de hitlijsten. Op zondagavond 24 juni speelde hij op Genk on stage. Hij kon de mensen verrassen met nieuwe nummers en bewees zo dat hij meer kan dan zijn single reproduceren.

Marco Zanetton is een Limburger, wat het ook leuk maakt hem in Genk te mogen ontvangen. Voor de meesten onder ons is hij een nieuweling in de muziekindustrie maar toch draait hij al een negental jaar mee. Zijn allereerste echte optreden was in de Muziekodroom in Hasselt. Hij was toen lid van de groep Superbox. Later maakte hij ook nog deel uit van The Berriegordies, maar toen ging de keuze uit naar Marco Z & The Cosmopolitan Cowboys, later Marco Z.

Naast muzikant is Marco Z ook medewerker van een boekingskantoor. Daarenboven is hij ook concertpromoter van Toutpartout, de Hasseltse zanger organiseert bijvoorbeeld enkele festivals.

Hasselaar Marco Z in Genk

Marco Z speelde zondagavond op Factor J. Hij stond op het podium met zijn vier bandleden die hem hebben begeleid. Aan nieuwe nummers was er geen gebrek. Zanetton heeft namelijk een nieuw album uitgebracht, zijn allereerste soloplaat, The Ordinary Life Of Marco Z. Zijn nieuwe nummers waren niet spectaculair, maar dankzij zijn speciale stem kon hij het publiek entertainen. Veel festivalgangers waren benieuwd naar de radioster, maar toch was de sfeer bij aanvang moeilijk te vinden. Benieuwd hoe zijn volgende singles het doen in de hitparade.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto’s: Pauline Poelmans


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 25/06/2012