De 5de editie van het gratis festival Linkerwoofer op 9 augustus was een groot succes. Dat heeft te maken met de grote namen die geprogrammeerd stonden en met de prachtige ligging, naast de Schelde en met uitzicht op de Antwerpse skyline. Of waren het eerder de zwoele Ricard-meisjes die voor de grote publieksopkomst zorgden?

Wat destijds begon als een iniatief om Linkeroever te laten heropleven, is uitgegroeid tot een van de grootste festivals van Antwerpen. Linkerwoofer is een toffe mix van muziek, licht, sfeer en plezier.

In de namiddag viel het uiteenlopend publiek meteen op. Zo behoorden vooral kleine kinderen tussen twaalf en zes tot de prominenten op het festival. Tegen de avond namen de jongeren en de jongvolwassenen de plezierfakkel over en naarmate het optreden van de Clement Peerens Explosition naderde, betraden de ietwat grijzere jongeren in grote getallen de festivalweide.

Zoals we van Linkerwoofer gewoon zijn, stonden er ook deze editie straffe namen op het programma. Zo werd het festival geopend door Lick My Click , de winnaars van Groot Lawijt, de muziekwedstrijd die Linkerwoofer organiseert voor lokaal talent. De zwoele stem van Mo streelde de funky beats van Grazz, maar ook de ongecensureerde teksten van de Clement Peerens Explosition bezorgden het publiek een onvergetelijke avond. Daarna was er Dj Ax (Axel Daeseleire in dj-vorm) die er een memorabele nacht van maakte.

Een gemengd publiek, veel drank en loeiharde muziek waren de ingrediënten voor een geslaagd festival. Ouders dansten met zoontje- of dochterlief, jongeren haalden jeugdsentiment op in de zandbak en bomma en bompa stonden te dansen op een van de rockbands op het podium.

Het is mooi om te zien hoe een klein festivalletje, georganiseerd door Antwerpse jongeren, evolueerde tot de Linkerwoofer die we vandaag kennen. Maar belangrijker nog is dat na vijf edities Linkerwoofer nog steeds garant staat voor gezelligheid, lage prijzen, kwaliteit en een mix van grote kleppers en te ontdekken parels. Zoals de burgemeester van Antwerpen in zijn boek ‘de stad wor azzek zen geboren’ schreef: Linkerwoofer is een waardevol iniatief.

© 2008 - StampMedia – Kamal Kharmach, foto: Tom Clabots