Na een sabbatjaar is het festival Linkerwoofer weer helemaal terug, dit jaar met een derde dag. Nog tot zaterdag kunnen muziekliefhebbers genieten op de Boeienweide op het Antwerpse Linkeroever. Wel betalend ditmaal, maar: “De prijs voor zo’n groepen valt enorm goed mee.”

Donderdag, de eerste dag van Linkerwoofer, was meteen een groot succes. Het goede weer en toppers als Magnus en Arsenal lokten een 7.500 mensen naar het festival. Hoewel het festival vroeger volledig gratis was, is het sinds dit jaar betalend. 17 euro op donderdag, 5 euro op de andere dagen. “De prijs voor zo’n groepen valt enorm goed mee”, vertelt Ilke De Clerq, een fan van zowel Magnus als Arsenal.

Met headliners als Daan en Novastar en lokale helden Admiral Freebee en Discobaar A Moeder belooft het festival een succes te worden. Het concert van Daan vanavond moet een goedmakertje worden voor het Antwerpse publiek. Hij wil zich excuseren voor zijn op zijn zachtst gezegd mislukte optreden in 2013 en het goedmaken met Linkerwoofer.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157654580614814

Mooi uitzicht

Naast steengoede muziek kunnen bezoekers genieten van het mooie uitzicht op het centrum van Antwerpen. “De locatie is goed gelegen en er hangt hier een goede sfeer”, licht Hans Van Mol toe, een Linkerwooferbezoeker van het eerste uur. “Ik twijfelde nog om naar Casablanca in Hemiksem te gaan vanavond, maar het uitzicht heeft me overtuigd”, lacht hij.

Linkerwoofer breidt dit jaar uit met een marktje van heerlijke foodtrucks en een reuzenrad. Mensen kunnen kiezen uit een divers aanbod van verschillende hapjes en drankjes aan de verschillende kraampjes. Kinderen kunnen intussen terecht op de speeltuin op het festivalterrein. Zaterdag biedt het festival ook extra kinderanimatie aan.

© 2015 - StampMedia - Milou Verstappen


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - Online op 07/08/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 07/08/2015