De Mechelse Grote Markt, Ijzerenleen en Vismarkt worden elk jaar opnieuw ingepalmd door podia, muziek en massa’s volk. Dit spektakel gaat op zaterdag 20 augustus voor de zestiende keer van start en eindigt op zondag 21 augustus.

Voor het gratis festival officieel van start gaat, staat Mechelen vol vrachtwagens, ijzeren hekken en podiumstellages. De voorbereidingen zijn volop bezig. Tijdens en voor het festival zelf is het niet altijd eenvoudig om te geraken waar je wilt. "Twee jaar geleden begeleidde de politie mij tot aan mijn voordeur. Ze geloofden niet dat ik er echt moest zijn", getuigt een buurtbewoonster. Ook de stadsbussen die normaal altijd langs de Grote Markt rijden, laten deze route enkele dagen links liggen.

Mechelse feesten

In 1995 werd 'Mechelen, Vijf Dagen Keitof' afgesloten door de eendaagse voorloper van Maanrock. Het openluchtfestival zelf ging een jaar later, in 1996, voor de eerste keer door met namen als Raymond Van Het Groenewoud en De Kreuners. Zaterdag werd vanaf het begin tot jongerendag omgedoopt en zondag tot familiedag.

De vzw Mechelse Feesten werd speciaal opgericht om Maanrock in goede banen te leiden. Ook de Kerstmarkt, Oudjaar en Parkpop vallen onder hun verantwoordelijkheid. Onder de sponsors van Maanrock bevinden zich dit jaar namen als Win For Life, Gazet Van Antwerpen en Maes.

Muziekliefhebber

Ook de Mechelse jeugdbewegingen worden ingeschakeld. Reeds verscheidene jaren helpen Mechelse jeugdbewegingen met de opruimwerken na de laatste optredens. Hiervoor krijgen ze dan een kleine vergoeding en wat belangrijker is: een ticket voor de afterparty.

Op de affiche dit jaar staan namen zoals A Brand, Gabriel Rios, Yevgueni, Clement Peerens Explosition, The Opposites en Milk Inc. Toch wel bekende namen voor een gratis festival.

Meer info op www.maanrock.be

© 2011 - StampMedia - Jasmin Van San


Dit artijkel werd gepubliceerd door Belg.be op 20/08/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door 7voor7 op 21/08/2011