Tijdens ‘Lokale Helden #303030’, een gratis evenement georganiseerd door de Stad Genk, zouden 30 artiesten op 30 april op 30 verschillende locaties in Genk spelen. Het oorspronkelijke plan werd een groot succes, wat uiteindelijk zorgde voor meer dan 70 artiesten in 50 verschillende woonkamers.

Om aandacht te verstigen op de diverse muziekcultuur van Genk, kwam de Stad Genk met het idee Lokale Helden #303030. Op 30 april zouden 30 artiesten op 30 verschillende plekken hun kunnen tonen. “We wilden talent en publiek dichter bij elkaar brengen, daarom vonden sommige concerten plaats in woonkamers”, aldus Claudia Guarraci, curator van #303030.

Kick Off

Claudia Guarraci is geen onbekende meer in Vlaanderen. Vier jaar geleden deed ze mee aan The Voice en ze staat nog steeds op het podium, ook tijdens #303030. Daarnaast is ze één van de curatoren van het evenement. “Ik zit mee in de organisatie van Lokale Helden, wat een hele eer is. Het was een drukke periode, want we moesten op zoek gaan naar muzikanten en de juiste locaties”, aldus Guarraci.

Heel de dag vonden concerten plaats op verschillende locaties in Genk. De officiële Kick Off vond plaats in de Stedelijke Bibliotheek in het centrum van Genk. “Genk leeft en dat is nog maar eens bewezen! Het leek wel of heel Genk het optreden van het Lyceumkoor bijwoonde. Als één van de leerkrachten muzikale opvoeding in het Onze-Lieve-Vrouwlyceum, doet me dat nog meer plezier”, vertelt Guarraci.

Echte Helden

In totaal namen zeventig artiesten deel aan Lokale Helden #303030. “Het is ongelofelijk hoeveel positieve reacties er kwamen op dit initiatief. We dachten dat we moeite zouden hebben om artiesten te vinden, maar het het is duidelijk dat er veel talent in Genk is”, vertelt de zangeres.

De muziekcultuur in Genk is bovendien heel divers. Er doen verschillende rockbands mee, maar ook pop en hiphop komen aan bod. “Genk on Stage toont al hoeveel muziek betekent in Genk, maar ik ben blij dat nu meer lokale talenten naar voren komen. Talenten die anders geen kans zouden krijgen, maar het evenveel waard zijn. Echte helden”, besluit een trotse Guarraci.

Bekijk de storymap:

© 2015 – StampMedia – Tekst: Ornella Schreurs; Storymap: Ornella Schreurs, Stef Vananderoye, Heleen Vanschoenwinkel, Yassin Moussalli


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 05/05/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 05/05/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang Van Limburg op 05/05/2015