Het ultraluxueuze cruiseschip EUROPA 2 van de Duitse rederij Hapag-Lloyd Cruises meerde op dinsdag opnieuw aan in Antwerpen. Het schip is net terug van een opknapbeurt. De EUROPA 2 is het neusje van de zalm: het schip werd door de Berlitz Cruise Guide for Cruising and Cruise Ships verkozen tot het beste cruiseschip ter wereld en kreeg zelfs meer dan 5 sterren.

Het vlaggenschip van de Duitse luxe-cruiserederij Hapag-Lloyd Cruises lag op 28 april opnieuw aangemeerd in Antwerpen. De EUROPA 2 doet naast Antwerpen ook de haven van Gent aan. De voorbije weken lag de Europa 2 in het droogdok van de scheepswerf Blohm+Voss in het Duitse Hamburg. Daar onderging het schip een grondige opknapbeurt. Zo werd de romp van het schip volledig schoon gemaakt. Boven de waterlijn werd, waar nodig, nieuwe verf aangebracht.

Ook binnenin is er heel wat veranderd. Zo werd onder meer een bar volledig opnieuw gedecoreerd. In die Sansibar hangt nu een kroonluchter die bestaat uit 1.000 wijnflessen. In totaal werd er ook 4.500 vierkante meter tapijt vervangen en 2.000 liter verf aangebracht op het schip.

Om hun passagiers steeds het beste van het beste te kunnen presenteren, stuurt Hapag-Lloyd hun schepen elke twee jaar naar de werf. Vele andere rederijen doen dat meestal maar na vijf jaar. Op die manier kan Hapag-Lloyd ook inspelen op de noden van de passagiers en aanpassingen maken waar nodig.

Luxueus interieur

Van alle cruiseschepen die momenteel rondvaren, biedt de EUROPA 2 het meeste plaats aan boord per passagier. Dat geeft het schip een heel ruime en aangename indruk. Het interieur is hedendaags en gebruikt veel lichte tinten. Op het bovendek bevindt zich een 15 meter lang zwembad dat volledig kan afgeschermd worden van de buitenlucht door een uitschuifbaar glazen dak. Hierdoor is het ook bij slecht of koud weer mogelijk om het zwembad op een aangename manier te gebruiken.

https://www.flickr.com/photos/stampmedia/sets/72157649924505744/

Op het cruiseschip zijn geen gewone hutten te vinden, maar enkel suites - 251 in totaal. De grootte van de suites varieert van 27 tot 114m². Bij de hogere suiteklasse krijgen de passagiers ook een eigen butler ter beschikking. In totaal staan er meer dan 370 bemanningsleden klaar om de 516 passagiers een onvergetelijke cruise te bezorgen. En overal doorheen het schip komen bezoekers kunst tegen. In totaal bevinden zich 890 (!) kunstwerken aan boord.

Vaste klant

Hapag-Lloyd Cruises is een vaste klant in de Scheldestad. Vorig jaar nog kwam de rederij met hun volledige vloot naar Antwerpen. Dit jaar brengen twee van hun vier schepen een bezoek aan de stad: de Europa en de Europa 2. Die laatste, 225 meter lang, kwam ook in 2013 en 2014 al naar Antwerpen. In 2013 kwam het schip zelfs naar Antwerpen voor dat het gedoopt was.

Dit jaar organiseert Hapag-Lloyd Cruises, samen met de stad Antwerpen, het culinaire evenement Europa's Beste aan boord van de Europa, het zusterschip van de Europa 2. Het evenement vindt al voor de zesde keer plaats in Antwerpen. Ook dit jaar zal er opnieuw een Belgische sterrenchef aan boord zijn, namelijk Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox in De Panne. Hij zal de de passagiers zijn beste gerechten voorschotelen.

© 2015 – StampMedia – Sebastiaan Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 29/04/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 29/04/2015