ANTWERPEN - Een tip voor iedereen die iets bijzonders wil doen op Valentijnsdag: wandel vanavond met je geliefde langs de Antwerpse kaaien en verras hem of haar met een hangslotje in het lovelockmonument van Antwerpen, waarmee je je liefde kunt bezegelen.

Sinds kort is er in Antwerpen ook een plaats voor de wereldwijd bekende love locks. Het initiatief komt van interieurarchitect, ontwerper en romanticus Bart de Beule. Hij speelt in op een trend die sinds 2000 in Europa aan de gang is, en kreeg als eerste voor elkaar om in samenspraak met de stad een zelf ontworpen hek ter beschikking te stellen, vlakbij het MAS. Zo'n zevenhonderd koppels hebben hier intussen hun liefde al bezegeld.

De Beule is een geëngageerde creatieveling. Al voor het monument er was, vroeg hij zelf zijn vrouw ten huwelijk op het dak van het Sportpaleis. Hun huwelijk is nu bezegeld met een slotje dat er aan een railing hangt. Hiermee trok hij bovendien de aandacht van de pers en kreeg hij groen licht om zijn plan uit te voeren. Zijn gevoel voor symboliek is bijna letterlijk vastgeroest in het hekwerk. Rond de letter ‘A’ fonkelt fiberglaslicht dat doet denken aan diamanten. Ook de hoogte van het hek (2,46 meter) is symbolisch: een vijftigste van de kathedraal.

Architectenbureau

Bart de Beule is niet alleen een onvolprezen romanticus, hij heeft vooral een fijne neus voor goede zaken. In zijn eentje runt hij zijn prestigieuze architectenbureau, waarmee hij prachtige interieurs ontwerpt voor particulieren, bedrijven, restaurants etc. Daarnaast is hij bezig met tal van andere projecten, zoals een grote glazen buitenlift ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog. Binnenkort opent hij zelfs een nieuw kantoor in Cannes. Over al deze projecten en meer houdt hij iedereen dagelijks op de hoogte via zijn site, Facebook en Twitter.

Ondanks alle drukte zal hij er op Valentijnsdag aanwezig zijn. Het monument bevindt zich bij restaurant Maison Clic'eau. Daar zal vanavond ook een uitgebreid menu voorzien zijn. Dus reserveer snel nog een tafel voor twee, en verras je lief met een slot in het liefdeshek!

© 2014 – StampMedia – Tim Thomaes


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 14/02/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 14/02/2014