De organisatoren van Moulin Rock Festival zijn erg tevreden over de affiche die ze tijdens editie 2012 mochten voorleggen. Ook de festivalgangers waren enthousiast: het weer was grotendeels in orde en er was geen tekort aan sfeer. Het was kortom een geslaagde elfde editie.

Het Moulin Rock Festival bestaat al sinds 2002, al was het voorheen bekend als het Moulin Rouge Festival. Het festival wil jonge beginnende dj's, bands maar ook artiesten met een andere muziekstijl uit de regio Tessenderlo podiumkansen te geven.

Sfeer

Er zijn vier podia op het festivalterrein, dat zich vlak bij de bekende molen bevindt. Op vrijdag waren de festivalgangers vanaf 19 uur welkom. Er stonden twee podiums en drie tenten waar de muziekliefhebbers hun hart konden ophalen aan onder meer Soulsister, Shameboy en Ego Troopers. Rond drie uur 's nachts werden de laatste festivalgangers vriendelijk naar huis of de camping gestuurd. Op zaterdag was het genieten van Geppetto and the Whales, De Jeugd van Tegenwoordig en een heleboel jong dj-talent.

Afscheidsconcert

Ook de Nederlandse band Heideroosjes was aanwezig op het festival voor hun laatste festivaloptreden ooit in België. De mannen gaven een spetterend afscheidsconcert en namen tot slot nog foto's van het enthousiaste publiek. De sfeer zat goed voor de rest van de avond.

Goedkoop

Moulin Rock Festival houdt rekening met het budget van het publiek en presenteert een zeer brede affiche voor weinig geld. In voorverkoop kostte een combiticket 15 euro en een dagticket 12 euro, wat aan het einde van een lange festivalzomer zeer schappelijke prijzen zijn. Een topnazomerfestivalletje dus: wij zijn benieuwd of de organisatie de lat volgend jaar qua affiche nog hoger kan leggen.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto's: Magali Merzougui


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 11/09/2012