reacties (0)The Neon Judgement mocht dit jaar op zaterdag 11 augustus op de Oude Markt tijdens Marktrock het beste van zichzelf geven. Deze band staat al sinds de jaren 80 op de planken. De groep weet wat ze doen en wat ze willen doen.

Leuk voor de groep is dat ze een thuisvoordeel hebben. De groep is ontstaan in Leuven en telt twee bandleden die tevens oprichters zijn. Dirk Da Davo en TB Frank zijn niet meer van de jongsten, maar dat laten de festivalgangers niet aan hun hart komen. Het duo speelt een beetje rockgetinte muziek, waar we een streepje elektro in terugvinden. Ook new wave is een toepasselijk genre bij Da Davo en TB Frank.

Oude Markt met gemengde gevoelens

Toch zijn de meningen verdeeld. Deels positiviteit en lof over de groep, maar ook enkele festivalgangers die deze muziek laten voor wat het is. Voor sommigen feestvierders moet het dansbaarder en moderner zijn. De muziek is volgens sommigen iets te ruig voor een dj-set.

Helemaal 2012

Toch is deze muziek allesbehalve uit de mode. Integendeel zelfs: hun beats worden overgenomen door grote dj's als Dave Clarke en Tiga. Wij schrikken er alleszins niet van op na wat wij gezien kregen op Marktrock. Op muziek maken staat natuurlijk geen leeftijd en dat heeft het publiek tijdens Marktrock 2012 geweten.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Machteld Bollen, Pauline Poelmans


Reacties

Plaats een reactie